În perioada 3-5 octombrie 2018, Institutul Clinic Fundeni organizează Zilele Institutului Clinic Fundeni,  eveniment devenit tradiție în cadrul manifestărilor științifice din sănătate.

Manifestarea se va deschide cu o Conferință-dezbatere sub tema „Institutul Clinic Fundeni – Unitate strategică în dezvoltarea sistemului public medical românesc”. Conferința este organizată sub egida Guvernului României, a Ministerului Sănătății, precum și a Comisiei pentru Sănătate Publică a Senatului și a Comisiei pentru Sănătate și Familie a Camerei Deputaților.

La Conferința-dezbatere organizată în data de 3 octombrie la Palatul Parlamentului vor fi prezenți reprezentanți ai personalului medical și auxiliar al Institutului Clinic Fundeni, autorități din sănătate, manageri și directori medicali de spitale, reprezentanți asociații de pacienți și ai mass-media. Se vor prezenta prezenta rezultatele medicale și științifice precum și proiectele actuale și de perspectivă.

Un punct important în cadrul conferinței va fi prezentarea rezultatelor obținute de către noile centre de excelență integrate în cadrul Institutului Clinic Fundeni, respectiv Centrul dedicat Pacienților cu Boli Inflamatorii Intestinale (CDPBII), Centrul de Tratament al Bolii Miastenia Gravis, Centrul de Tratament al Bolii Parkinson avansate cu L-Dopa gel intestinal (Duodopa) și Centrul Comprehensiv de Diagnostic și Tratament al Hemofiliei, precum si datele aferente celor 3 mari centre: Centrul pentru Boli Digestive și Transplant Hepatic, Centrul pentru Uronefrologie și Transplant Renal și Centrul pentru Transplant Medular.

„Organizată în cadrului manifestării Zilele Institutului Clinic Fundeni, Conferința -dezbatere își propune să aducă activitatea Institutului Clinic Fundeni în spațiul public. Institutul Clinic Fundeni este singurul Institut din România unde se efectuează trei tipuri de transplant (hepatic, renal și medular) prin cele trei centre de excelență: Centrul pentru boli digestive și transplant hepatic, Centrul pentru uronefrologie și transplant renal, Centrul pentru transplant medular. Aproximativ 70% dintre pacienții Institutului provin din afara Capitalei, iar o treime din numărul total al pacienților, din mediul rural. Totodată Institutul Clinic Fundeni este una dintre cele mai importante unități medicale românești și un centru care derulează activități de cercetare medicală de referință”, a declarat Conf. Dr. Carmen Orban, Manager Institutul Clinic Fundeni.