”Avem deja primele cabinete care au intrat în contractare cu Casele Județene de Asigurări de Sănătate pe subprogramul dedicat autismului, pentru decontarea ședințelor de terapie, în Hunedoara, Olt, Iași și Baia Mare, iar Asociația Help Autism a reușit și ea semnarea contractului în această săptămână” a anunțat cu bucurie Daniela Bololoi, președinte RoTSA și Help Autism în cadrul ultimei dezbateri Caspa.ro organizată în această săptămână.

Comunitatea Asociațiilor de Pacienți Caspa.ro s-a reunit luni, 18 decembrie 2023, pentru a discuta despre procedurile de autorizare prin care trebuie să treacă entitățile interesate de decontarea ședințelor de terapie pentru persoanele cu autism, prin subprogramul dedicat lor.

Daniela Bololoi a anunțat și că se va prelungi decontarea pentru persoanele diagnosticate prin contractul cadru cu încă 3 luni, până la sfârșitul lunii martie. ”Deoarece un număr extrem de mic de prestatori de servicii au reușit să finalizeze procesul de acreditare și avizare și să înceapă raportările, Casa Națională a decis să prelungească pentru încă 3 luni raportarea dublă, până în momentul în care reușesc cât mai mulți prestatori să se avizeze” a declarat Președintele Asociației Help Autism în cadrul întâlnirii.

La dezbatere au participat alături de Daniela Bololoi și avocata Elena Păculea, alături de Directorul de operațiuni al Asociației Help Autism, Cătălin Moisescu. Ambii au împărtășit din experiența autorizării pentru decontarea ședințelor de terapie prin care a trecut și Asociația Help Autism și au răspuns întrebărilor punctuale ridicate de către cei prezenți.

Înregistrarea integrală a discuției este disponibilă la acest LINK: https://www.facebook.com/Caspa2019/videos/2323916327799577.