Ines Nerina este o tânără de 25 de ani, absolventă a facultății de litere care și-a dorit toată viața să fie profesoară de engleză, însă viața a surprins-o cu un diabet care i-a schimbat total cariera, astăzi fiind “profesoară de diabet” pe internet.

Echipa Alphega: 1. Mulțumim că te-ai alăturat campaniei Alphega de educare, informare și prevenție privind diabetul. Pentru început am vrea să ne spui cine este Ines Nerina.

Ines Nerina: Trecând de tonul jucăuș, dacă știu un lucru sigur despre mine, acela este că nu există provocare prea mare pe care să nu o pot duce pentru că mereu am fost incredibil de optimistă și pozitivă. Îmi petrec marea majoritate a timpului cu ceea ce mă pasionează, iar pentru asta sunt cea mai recunoscătoare.

Investesc mult suflet și energie în toate proiectele în care mă implic, de la tabere de diabet, voluntariat, blog, până la conferințe, summituri și campanii de conștientizare. Iar deviza mea este că se poate trăi frumos sub semnul diabetului. Pentru că eu cred cu tărie în puterea exemplului și vreau să demonstrez acest lucru, nu doar că mă implic în cât mai multe proiecte, dar și documentez tot ce fac, filmându-mă și postând pe internet.

Echipa Alphega:Ce tip de diabet ai și când l-ai depistat?

Ines Nerina: Pe 1 aprilie 2017 am aflat că am diabet de tip 1 insulino-dependent, iar tot atunci am aflat că nu este o păcăleală că va trebui să îmi fac injecții cu insulină în fiecare zi. Data diagnosticului este imposibil de uitat pentru că atunci ți se resetează viața, iar de tine depinde cum decizi să o privești din acel moment. Eu sunt convinsă că 1 aprilie este, de fapt, ziua mea de naștere, nu de boală, pentru că am câștigat loteria vieții. Diagnosticul nu m-a condamnat, ci din contră, m-a făcut cea mai puternică și frumoasă versiune a mea. În fiecare an pe 1 octombrie, când este ziua mea de naștere, îmi spun că am mai pierdut un an, însă pe 1 aprilie, mereu voi sărbători că am mai câștigat un an! Diabetul e lupta pe care o duci zilnic și fiecare an cucerit merită celebrat.

Interviul complet aici: https://www.alphega-farmacie.ro/