Pacient, blogger, antreprenor, președinte și fondator de asociație de pacienți, Asociația Type 1 DreamerInes Nerina, vorbește, într-un video postat pe Youtube, despre cât de important este ca pacienții cu diabet tip 1 și nu numai, să folosească senzorii de monitorizare continuă a glicemiei și mai ales povestește despe ultima inovație în materie de senzori și anume sistemul de monitorizare continuă a glicemiei Guardian 4 Smart fără calibrare de la Medtronic.

“Pentru a avea un management bun al glicemiei trebuie să o monitorizăm cât mai des și corect posibil. Cu ajutorul senzorilor de glicemie aceasta este ținută sub control. Aceste dispozitive medicale, care se inserează în piele, în țesutul interstițial, testează non-stop glicemia afisând pe ecranul telefonului nivelul acesteia”.

Cine poate utiliza aceste dispozitive medicale?

Fondatoarea Asociației Type 1 Dreamer spune că: “Aceste sisteme de monitorizare continuă nu sunt recomandate doar pacienților cu diabet tip 1 ci și cei cu diabet tip 2 se pot bucura de avantajele acestor senzori. Eu cred că aceste dispozitive pot fi folosite și de persoanele care nu au diabet, cum este cazul sportivilor de performanță unde controlul glicemiei este esențial. Noul sistem  CGM Smart 4  fără calibrare de la Medtronic vine în ajutorul pacienților și practic te face sa uiți că ai diabet. Fără a fi nevoită sa calibrez senzorul simt că am mai multă libertate și sunt mai liniștită”.

Cum pot avea acces pacienții din România la această nouă tehnologie?

“Pacienții pot obține acces gratuit la această nouă tehnologie prin Programul Național de Diabet, iar prioritari sunt pacienții cu diabet tip 1″.