Bolile cardiovasculare rămân principala cauză de deces la nivel mondial în rândul adulților de vârstă mijlocie. Cu toate acestea, decesele cauzate de cancer ajung din urmă, în unele țări dezvoltate, și chiar dacă decesele cauzate de cancer sunt în scădere în SUA, incidența nu este.

Potrivit Societății Americane de Cancer, numărul estimat de cazuri noi în 2024 va depăși pragul de două milioane pentru prima dată. Cu toate acestea, principalele tipuri de cancer care afectează bărbații și femeile vor rămâne în mare parte aceleași ca în anii precedenți.

După cum arată infograficul de mai jos, cele mai frecvent diagnosticate tipuri de cancer sunt cancerul de sân pentru femei și cancerul de prostată pentru bărbați.

În 2024, aproape o treime din toate noile diagnostice de cancer la femei vor fi cancer de sân. Acest număr este puțin mai mic, la 29% pentru cancerul de prostată la bărbați. Bărbații din SUA vor fi diagnosticați cu cancer pulmonar – al doilea cel mai frecvent cancer la ambele sexe – mai puțin decât femeile. Dar ei sunt diagnosticați mai des cu cancer colorectal, care a devenit cauza numărul unu a deceselor cauzate de cancer pentru bărbații sub 50 de ani. În timp ce bărbații suferă mai frecvent de cancer de vezică urinară, 8% din diagnosticele de cancer la femei sunt pentru cancer de uter.

În general, Societatea Americană de Cancer estimează că mai mulți bărbați vor fi diagnosticați cu orice tip de cancer decât femeile.

 

Sursa: Statista.com