Federația Mondială a Hemofiliei (WFH) anunță lansarea Instrumentului interactiv de luare a deciziilor în comun pentru tratamentul hemofiliei.

Luarea deciziilor în comun (SDM) este un proces prin care clinicienii și pacienții lucrează împreună pentru a lua decizii de tratament bazate pe dovezi clinice, care echilibrează riscurile și rezultatele așteptate cu preferințele și valorile pacientului.

SDM îi ajută pe pacienți să se simtă pregătiți în procesul de luare a deciziilor. Instrumentul WFH este un sistem interactiv de sprijinire a deciziilor conceput pentru a facilita discuțiile cu privire la opțiunile de tratament între persoanele cu hemofilie (PWH) A sau B, îngrijitorii și echipa lor de asistență medicală, conducând la luarea deciziilor în cunoștință de cauză.

Instrumentul comun de luare a deciziilor WFH pentru tratamentul hemofiliei oferă un cadru pentru a ghida persoanele cu hemofilie prin procesul de gândire cu privire la obiectivele și preferințele de tratament, oferă educație echilibrată și bazată pe dovezi cu privire la rezultatele așteptate în funcție de clasa de tratament și ajută pacienții să navigheze în complexitatea opțiunilor de tratament actuale.

Instrumentul este disponibil pentru utilizare în engleză, cu versiuni în spaniolă și franceză în curând – și chiar mai multe limbi pe măsură ce avansăm. Instrumentul WFH este un instrument „viu”, ceea ce înseamnă că datele și informațiile sale vor fi actualizate în mod regulat.

O perioadă de trei luni pentru comentarii publice va fi deschisă în perioada 1 august – 1 noiembrie 2023. Vă încurajăm să participați la acest proces important, completând un sondaj privind Instrumentul WFH.

Instrumentul WFH poate fi accesat aici.