În urma participării la Conferința Națională de Management Modern al Asociațiilor de Pacienți, aflată la cea de-a 7- a ediție, ce a avut loc  pe 19 martie, în București, Ioana Cristea, președinta Asociației  OncoPacientilor PHOENIX Bucuresti, ne-a împărtășit opinia sa despre acest eveniment:

“Cred că dacă timpul ne-ar fi permis, evenimentul ar fi fost un succes din toate punctele de vedere. Dezbaterea devenise mai interesantă pentru asociațiile de pacienți către sfârșit, însă, cum decidenții au plecat, cumva punctul de vedere al asociațiilor nu a mai fost auzit. În viitor ne-am dori ca partea interactivă a evenimentului să dureze mai mult, pentru a putea cuprinde și vocea asociațiilor.

Referitor la intervenția mea, vă mulțumesc pentru ocazia oferită! Doresc pe această cale să atrag încă o dată atenția reprezentanților în drept, și în special ai Ministerului Sănătății, asupra nevoii acute de Acordare a Certificatului de Handicap tuturor Oncopacientilor, grad I, cu Indemnizație de însoțitor, pe termen permanent.

Am inițiat și o petiție în acest sens și sper, cu ajutorul evenimentelor dvs. să revin până când decidentii vor înțelege că prin acest ajutor, pacienții ar putea să învingă problemele vitale care există în sistemul de sănătate și chiar să reintre în circuitul socio-economic, întorcând beneficiile in societate.”