Iulia Margasoiu, nutriționist dietetician și bioinginer medicala participat recent la cea de-a zecea ediție a Conferinței Internaționale Nutrition and Grow, desfășurată la Londra. Alături de colega sa, Dr. Oana Cîțu, medic alergolog și imunolog, Iulia Margasoiu a avut posibilitatea să-i asculte pe cei mai mari specialiști din domeniul medical, care au transmis la unison necesitatea intervenției cât mai rapide și cât mai prompte asupra copiilor cu obezitate.

“O recomandare către clinicieni, puternic evidențiată în cadrul evenimentului, a fost aceea de a urmări copilul până la vârstă adultă, de a empatiza cu pacienții și de a acționa împreună, ca o echipă (inclusiv împreună cu familia), pentru suportul copilului. FDA (Food and Drug Administration) a aprobat utilizarea medicamentelor pentru obezitate pentru copiii cu vârsta peste 12 ani. Cu toate acestea, protocolul spune clar că vom folosi medicația doar în cazul în care planul nutrițional implementat pentru 3 luni de către dietetician a eșuat”, a declarat Iulia Margasoiu pentru platforma DespreObezitate.ro.

O premieră a Conferinței Internaționale Nutrition and Grow a fost prezentarea primului studiu din lume privind intermittent fasting (postul intermitent) în rândul copiilor, care a fost realizat în India“Autorii au remarcat că acest stil alimentar are rezultate foarte bune la copiii cu obezitate și ficat gras non-alcoolic. S-a studiat inclusiv prevalența obezității în rândul copiilor alăptați natural, comparativ cu cei hrăniți cu formulă de lapte. Din nou, ni se confirmă faptul că alăptarea la sân este superioară. De asemenea, s-a atras atenția asupra tuturor factorilor care duc la obezitate: alimentație nesănătoasă, lipsa orelor de somn, creșterea aportului caloric, lipsa exercițiului fizic, masa musculară slab dezvoltată, modificările asupra microbiotei intestinale, starea proinflamatorie în organism și insulinorezistența”, a detaliat Iulia Margasoiu.

Potrivit acesteia, conferința a adus în prim plan subiecte și informații noi, care vor ajuta în practica medicală pe toți cei implicați în realizarea unei nutriții sănătoase și tratarea obezității, iar mesajul comun care s-a desprins în urma tuturor dezbaterilor a fost că importanța prevenției patologiilor la vârste fragede devine primordială.

 

Detalii suplimentare

Iulia Margasoiu, Nutriționist dietetician și bioinginer medical, specializări terminate în cadrul UMF Iași, poate fi gasită doar la cabinetul său: Nutriwise by Iulia Margasoiu din Iași. Pacienții pot găsi informații utile și pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/.