Labirintul senzorial propus de terapeuții asociației Zbor de Fluturi poate fi explorat în mod gratuit de către toți ieșenii duminică, 5 februarie 2023, în zona Atrium – Palas.

Una dintre activitățile principale ale proiectului „Labirintul relațiilor în lumea autismului” este experimentarea acestui labirint senzorial prin care persoanele neurotipice își pot exersa empatia și pot înțelege într-un mod mai profund stările și senzațiile pe care le trăiesc persoanele din spectrul autist.

Încurajarea relațiilor mai sănătoase între copii, deprinderea de abilități sociale, o interacțiune autentică între persoanele neurotipice cu cele din spectrul autist sunt obiective atinse în cadrul proiectului asociației.

Duminică, în intervalul orar 10 – 21 terapeuții și voluntarii Asociației Zbor de Fluturi vor fi alături de ieșenii care vor dori să construiască o punte de legătură cu copiii din spectrul autist, astfel să maximizeze șansele de integrare a persoanelor atipice în comunitate.

Proiectul „Labirintul relațiilor în lumea autismului” este derulat de Asociația Zbor de Fluturi și finanțat prin programul În Stare de Bine (www.instaredebine.ro), susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.