Începand cu luna iulie 2022 a fost înființată Asociația Alianța Spitalelor, potrivit prevederilor Ordonanței Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații.

Vă invităm să participați într-un numar cât mai mare la Conferința Spital-Connect pentru a putea dezbate propuneri ce vor face obiectul proiectelor de acte normative publicate.

Asociația Alianța Spitalelor este o organizație non-profit ce are ca scop reprezentarea, promovarea, susținerea și apararea intereselor profesionale, economice, juridice și tehnice ale membrilor Asociației în relatiile cu Aministrația Prezidențială -Departamentul Sănătate Publică, Ministerul Sănătații, Casa Naționala a Asigurărilor de Sănătate, Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate, Colegiul Medicilor din România, autoritățile publice, sindicatele, asociațiile de pacienți, asociațiile profesionale, asociațiile patronale ale furnizorilor de sănătate, dar si cu alte persoane juridice și fizice.

Misiunea Asociației Alianța Spitalelor este cea de a eficientiza administrarea spitalelor prin introducerea conceptului modern de guvernare al spitalelor și promovarea managementului spitalicesc modern prin conferințe naționale și internationale, seminarii, simpozioane, cursuri de studii și alte modalități de diseminare a informațiilor la nivelul tuturor spitalelor.  S-au întreprins demersuri către Administrația Prezidențială-Departamentul Sănătate Publică, Ministerul Sănătații, Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate, Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate, Colegiul Medicilor din România, autorități publice, sindicate, asociații de pacienți, asociații profesionale, asociații patronale ale furnizorilor de sănătate, dar și cu alte persoane juridice și fizice.

În prezent sunt înscriși ca membri în Asociația Alianța Spitalelor reprezentanții a 33 de Institute naționale și regionale, spitale clinice județene de urgență, spitale municipale, spitale orășenesti și spitale de monospecialitate, suntem într-un proces continuu de înscriere a membrilor în perioada urmatoare“, a declarat Președintele Asociației Alianța Spitalelor din România, Dr. Raluca Gabriela  Popescu – Spitalul Muncipal de Urgență Moinești.

În cadrul ediției din luna noiembrie a Spital-Connect, managerii și reprezentanții spitalelor publice din România au ocazia să prezinte și promoveze unitățile sanitare pe care le conduc. Vă așteptăm între 23 și 25 noiembrie, la Predeal, să descoperiți instrumentele cele mai practice atunci când vine vorba de a vă prezenta realizările.

Detalii despre alocutorii invitați și opțiunile de participare la Spital-Connect sunt disponibile pe platforma www.spitalconnect.ro. Reprezentanții instituțiilor publice (spitale sau alte organizații din domeniul sanitar) se pot înscrie prin completarea formularului de participare disponibil pe link-ul următor: https://www.spitalconnect.ro/#inregistrare.