Electromiografia (EMG) este un test folosit pentru evaluarea funcției nervilor periferici și a mușchilor, fiind o procedură utilă pentru diagnosticul afecțiunilor neuromusculare.

Investigația presupune înregistrarea răspunsului muscular după aplicarea unui stimul electric de mică intensitate pe traiectul nervului cercetat și este efectuată de un medic neurolog specializat.

Întrucât eficiența acestei proceduri de diagnostic a fost confirmată cu succes de studiile din domeniu și, totodată, există un interes crescut de învățare și perfecționare din partea cadrelor medicale de specialitate din România, compania LIAMED a organizat, în perioada 4-5 februarie, al doilea modul EMG la sediul din Brașov, ca urmare a modulului I desfășurat în primăvara anului 2022.

Workshop-ul a avut-o ca lector pe dr. Ana-Maria Scutaru Kadar, specialist în neurologie, și a vizat un nivel avansat de discuție, iar temele abordate au fost Polineuropatiile, Miopatiile, Scleroza Laterală Amiotrofică, Radiculopatiile, Mononeuropatiile și Plexopatiile.

 

Desfășurat în format hibrid, evenimentul a însumat o participare de 45 de specialiști EMG care au beneficiat de sesiuni teoretice și practice, exemple de cazuistică specifică și sfaturi privind protocoalele de diagnostic ce trebuie aplicate pentru patologii diverse.

Aplicațiile hands-on s-au desfășurat utilizând dispozitivele EMG marca NEUROSOFT comercializate de LIAMED. Pentru mai multe specificații tehnice și informații despre produse, vă invităm să accesați secțiunea NEUROFIZIOLOGIE/ Electromiografe de pe site-ul nostru www.liamed.ro. De asemenea, pentru a fi la curent cu noutățile privind workshop-urile organizate de LIAMED, consultați secțiunea Evenimente și noutăți.