În prezent, domeniul oftalmologiei este supus unei evoluții constante, oferind pacienților soluții din ce în ce mai complexe care să asigure o șansă mare de vindecare în cazul afecțiunilor specifice. Unul dintre echipamentele performante din clinicile oftalmologice este laserul oftalmologic, utilizat ca instrument modern de abordare a problemelor oculare, cu scop terapeutic.

Compania OD-OS din Germania, producătoare de lasere oftalmologice de înaltă performanță, își propune să stabilească prin produsele sale noi standarde de îngrijire în cazul tratamentului problemelor retinei. Unul dintre echipamentele de ultimă generație pe care OD-OS îl aduce în piață este un dispozitiv avansat de fotocoagulare focală/panretiniană care revoluționează tratamentul bolilor retiniene ce pot pune în pericol vederea, cum ar fi edemul macular diabetic, retinopatia diabetică proliferativă și ocluziile venoase retiniene.

Pentru a crește vizibilitatea Sistemului de Laser Navilas®, reprezentantul OD-OS Patrick Kroth a fost prezent în România în perioada 12-18 ianuarie, în Brașov, la sediul companiei LIAMED și în Timișoara.

Compania LIAMED s-a bucurat de primul contact cu dispozitivul Navilas®, fiind unic distribuitor în țară pentru laserele OD-OS. Joi, 12 ianuarie 2023, la sediul din Brașov au avut loc o prezentare generală a sistemului și un training privind pașii instalării acestuia pentru ca reprezentanții medicali să poată oferi tot suportul necesar clienților.

Totodată, le-au fost oferite inginerilor service LIAMED îndrumări în ceea ce privește verificările periodice și mentenanța dispozitivului.

Începând din data de 13 ianuarie, reprezentanții LIAMED și OD-OS s-au deplasat în Timișoara, unde au oferit suport în organizare prof. Dr. Mihnea Munteanu și prof. Dr. Horia Stanca pentru cursul intitulat ”Actualități în utilizarea laserelor oftalmologice în fotocoagulare”, creditat cu 30 de puncte EMC. Evenimentul a fost un succes și a pus la dispoziția celor 60 de participanți (medici rezidenți și medici specialiști) informații utile privind Sistemul de Laser Navilas® comercializat de LIAMED în România. Programul cursului a inclus prezentarea pe larg a specificațiilor dispozitivului, o instruire privind utilizarea acestuia și o parte practică hands-on.

Ulterior, în perioada 16-18 ianuarie, Laserul Navilas® a fost mutat la clinica domnului prof. Dr. Mihnea Munteanu, unde au fost tratați cu succes aproximativ 40 de pacienți cu diverse afecțiuni oftalmologice.

Pentru mai multe detalii legate de Sistemul de Laser Navilas®, dar și pentru a vedea gama completă de dispozitive medicale oftalmologice comercializate de LIAMED, accesați site-ul www.liamed.ro, secțiunea Oftalmologie.