Lipsa medicamentelor pe bază de metformină și protejarea angajaților care suferă de diabet de tip I sunt principalele probleme cu care se confruntă persoanele bolnave de diabet în contextul pandemiei de coronavirus, după cum a semnalat Maria Mesaroș, președintele Federației Asociațiilor Diabeticilor din România.

Maria Mesaroș a declarat în cadrul conferinței „DIABETUL ȘI PERSOANA CU DIABET în contextul pandemiei de COVID-19”, organizată de către Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, în parteneriat cu Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice și Federația Asociațiilor Diabeticilor din România că medicamentele pe bază de metformină, unul dintre produsele de bază ale tratamentului, au început să lipsească din farmacii încă de anul trecut, din toată țara.

În aceste condiții, sunt afectați pacienții cu diabet de tip II, care sunt persoane de peste 65 de ani, mulți dintre ei fără aparținători, care au poate vecini la fel de în vârstă și le este greu să se descurce în condițiile pandemiei de coronavirus, a spus Maria Mesaroș.

Și pacienții cu diabet de tip I sunt afectați de condițiile impuse de pandemie, în special angajații care suferă de această afecțiune.

 

Articolul integral este disponibil pe www.rohealthreview.ro.