An de an în România 172.000 de bolnavi copii și adulți au nevoie de îngrijiri paliaive, fie că suferă de cancer, fie că au un alt diagnostic de boală cronică progresivă. Doar 11% dintre acești bolnavi beneficiază de îngrijiri paliative, găsind alinare și putîndu-se bucura de o viață de calitate până la finalul ei. Doar familiile acestor 11% pot spune că au beneficiat de suport și consiliere ca să poată traversa perioada de îngrijire a celui drag- grav bolnav, fără urmări traumatice pe termen lung.

Aceasta era de fapt situația până în martie 2020, fiindcă pandemia de Covid-19 a crescut dramatic nevoia de îngrijire paliativă și implicit nevoia profesioniștilor din sănătate de a face față unui mare număr de pacienți aduși de boală la finalul vieții; de a face față familiilor acestora care au nevoie de o comunicare adecvată pentru a putea traversa perioada dramatică survenită brusc în viața lor. În egală măsură membrii echipei medicale și de paliație au nevoie să-și dezvolte abilitățile de autoîngrijire pentru a nu claca sub povara unui volum enorm de muncă solicitantă fizic și psihic, pe termen lung.

De aceea HOSPICE Casa Speranței a pregătit în 2021, pentru profesioniștii din sănătate care au cunostințe și experiență în îngrijiri paliative sau care sunt interesați de domeniu, o serie de cinci masterclass-uri online, de paliație, cu lectori experimentați din SUA (în limba engleză).

Până pe 8 martie, se pot face înscrieri online la:

https://www.studiipaliative.ro/education-2/masterclass24h-2021/  

ONLINE INTERNATIONAL PALLIATIVE CARE MASTERCLASS (24 HOURS)

  • March 11-13, 2021, 15:00- 19:00 (Bucharest time), 3 days x 4 hours: PAIN, COMMUNICATON
  • March 18-20, 2021, 15:00- 19:00 (Bucharest time), 3 days x 4 hours: SYMPTOMS, END OF LIFE

Creditat CMR cu 24 credite EMC pentru medici.

Taxa de participare: 200 lei (medici), 150 lei (alții)

Prestația lectorilor este oferită pro bono, în beneficiul pacienților HOSPICE Casa Speranței.

Taxa de participare masterclass constituie o sursă de finanțare a serviciilor de îngrijire paliativă, de care pacienții fundației beneficiază gratuit în județul Brașov și în București.