Asociația SAMAS vă invită la MATERNOPEDIA 2022 − Conferința Națională SAMAS pe teme legate de sănătatea mamei și a copilului, organizată pe 6-7 octombrie, între orele 14-20, la sediul INSP, din strada Doctor Leonte Anastasievici 1-3, et. 3, sala 317. Evenimentul, desfășurat în sistem HIBRID (fizic și online), se bucură de prezența unor invitați de top, din țară și străinătate, specialiști în sănătatea mamei și a copilului, iar biletele pot fi achiziționate pe: https://maternopedia.ro/magazin/.

MATERNOPEDIA se adresează cadrelor medicale, în special asistenților medicali, moașelor, educatorilor perinatali SAMAS, medicilor de familie, medicilor pediatri și asistenților de farmacie. Conferința este creditată cu 8 puncte EMC, pentru asistenții medicali și moașe.

Aflată la cea de-a 9-a ediție, MATERNOPEDIA a devenit un eveniment-reper în comunitatea medicală din România, oferindu-le participanților ocazia de a afla informații medicale la zi, de a interacționa cu alți specialiști din domeniu și de a participa la dezbateri pe teme de interes pentru comunitatea medicală, menite să găsească cele mai eficiente soluții în beneficiul mamelor și al copiilor și care să le permită profesioniștilor să își desfășoare activitatea în mod optim.

MATERNOPEDIA se bucură în acest an de prezența a doi invitați de renume. Cercetătoarea Bethany Saltman, autoarea best-sellerului Știința atașamentului – O călătorie în relația părinte-copil, va vorbi despre formarea și importanța atașamentului sigur, iar Colleen A. Kraft, MD, Președinta American Academy of Pediatrics 2018, va susține o prezentare despre dezvoltarea timpurie a creierului și noile roluri pentru furnizorii de îngrijiri primare de sănătate pentru copii. Transmiterea verticală HPV în timpul nașterii vaginale (Prof. Dr. Simona Vlădăreanu), Sindromul de burnout (Dr. Ramona Voicu), Probiotice asociate cu microbiota intestinală infantilă (Prof. Univ. Dr. Dan Vodnar), Modificări, provocări și obiective în legislația pentru cabinetul individual de practică independentă pentru Asistenții Medicali și Moașe (Carmen Mazilu, Președinte OAMGAMR Filiala București) – sunt doar câteva dintre subiectele de interes ale conferinței.

Programul complet cu prezentările specialiștilor este disponibil AICI.

Evenimentul este moderat de Ana Măiță, purtător de cuvânt al Asociației SAMAS și consilier pentru drepturile mamelor.

MATERNOPEDIA 2022 este un eveniment organizat de Asociația SAMAS în parteneriat cu INSP și Pacientul 2.0.