Fondatoarea Asociaţiei Copiilor şi Tinerilor Diabetici Mureş (ASCOTID), Rodica Molnar, a declarat că membrii organizaţiei sunt indignaţi că persoanele cu boli cronice nu au putut să se vaccineze împotriva COVID-19, deoarece nu au putut să se înscrie pe nicio platformă.

„Sunt 3.500 de copii cu diabet la nivel de ţară (…) Dacă la sfârşitul verii eram foarte încântaţi, fiindcă din 252 de respondenţi ai unui sondaj numai două tinere au fost diagnosticate cu COVID-19, spre iarnă au început mai mulţi copii să fie infectaţi cu COVID-19, dar au făcut forme uşoare (…) Suntem foarte supăraţi pentru că persoanele cu boli cronice au rămas nevaccinate, sunt pe foarte multe platforme unde oamenii se plâng că nu au reuşit să se înscrie, nu au reuşit nici părinţii copiilor cu diabet, tocmai pentru că brusc s-au terminat locurile, ceea ce mi se pare aberant. Au reuşit în schimb să îşi înscrie companiile toţi angajaţii, iar noi, pacienţii cu boli cronice în familie, am rămas nevaccinaţi”, a declarat Rodica Molnar.

Preşedintele ASCOTID a arătat că părinţii copiilor cu diabet ar avea dreptul să se vaccineze împotriva COVID-19, întrucât merg în colectivitate unde sunt expuşi şi îşi pot infecta copiii bolnavi de diabet. AGERPRES