Cu ocazia #Migraine Awarness Day, celebrată pe 12 septembrie 2023, Asociația Credu, asociație specializată pe comunicare în sănătate, în parteneriat cu Headache Society România și Asociația Medicilor de Familie București-Ilfov, organizează o campanie de conștientizare a MIGRENEI în țara noastră.

Mesajul campaniei este ”Regăsește bucuria: cu suport de specialitate și înțelegere, viața cu migrenă poate fi îmbunătățită!

În ultimii ani cercetarea în domeniul sănătății creierului a progresat și mai multe clase de tratamente au fost descoperite pentru această afecțiune neurologică complexă. Nu există un remediu pentru migrenă, dar severitatea unui atac poate fi redusă și se pot lua măsuri pentru a preveni apariția durerilor de cap. O parte dintre tratamente sunt deja disponibile și în România (compensate sau nu), iar o altă parte urmează să fie aprobate. Medicii neurologi din România și o parte dintre medicii de familie au participat la evenimente de informare și educare, dar pacienții cu migrenă nu dispun încă de informații de actualitate. În plus, în țara noastră migrena este sub-recunoscută, sub-diagnosticată și sub-tratată, ceea ce reprezintă o nevoie stringentă de educare, povara aceastei afecțiuni fiind resimțită la nivel personal, familial, social sau în relația cu angajatorul.

Cu această ocazie va avea loc o conferință de presă având ca temă: A̳C̳T̳U̳A̳L̳I̳T̳Ă̳Ț̳I̳ ̳Î̳N̳ ̳T̳R̳A̳T̳A̳M̳E̳N̳T̳U̳L̳ ̳M̳I̳G̳R̳E̳N̳E̳I̳.

Speakeri conferință:

✅ Dr. Adina Roceanu – președinte Headache Society Romania și medic primar neurolog specializat în migrenă, Spitalul Universitar de Urgență București
✅ Dr. Florina Anca Antochi – medic primar neurolog, Spitalul Universitar de Urgență București
✅ Dr. Marina Pîrcălabu – medic de familie, Asociația Medicilor de Familie București-Ilfov
✅ Dr. Cristina Pomeran – neurolog pediatru, Spitalul Clinic de Psihiatrie prof. dr. Al. Obregia, București
✅ Oana Voicu, președinte Asociația CREDU
✅ Cristina Vlădău, Neuro Patient Advocate, manager proiect Despre migrenă
✅ Daliana Bogioagă, psiholog clinician, psihoterapeut în formare

Campania de conștientizare a migrenei se desfășoară în perioada iulie – decembrie 2023 având adresabilitate națională, targetul fiind persoanele afectate de migrenă, aparținătorii și publicul larg. Campania cuprinde un studiu despre nevoile neacoperite ale pacienților, un concurs despre viața cu migrenă, realizarea de materiale video și un film de conștientizare.