Preşedintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, Nelu Tătaru, a declarat că lansarea Planului Naţional de Cancer reprezintă „un pas important” şi „un moment crucial”.

„De doi ani de zile încercăm să facem faţă unei pandemii şi eu zic că am reuşit cu brio. (…) Astăzi este un moment important. Consider că este un pas important în acea Românie sănătoasă pus în practică. (…) Bucuria mea a fost că odată cu accesul în Parlament a mai multor profesionişti am putut într-adevăr să lăsăm politica deoparte şi să facem ceva. (…) Astăzi suntem într-un moment crucial, cred că este momentul de start pe care trebuie să îl percepem fiecare dintre noi ca o victorie a noastră asupra unor cutume că nu se poate, avem doar nivel declarativ, nu sunt bani, erau bani, dar cred că este şi acea inerţie din care poate nu reuşeam să ieşim”, a afirmat Tătaru, la evenimentul de lansare a Planului Naţional de cancer, care a avut loc în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

În opinia sa, planul lansat miercuri trebuie să fie transformat într-o propunere legislativă. „Cred că tot ce avem de făcut este ca acest plan de cancer să îl transformăm într-o propunere legislativă, iar greul se mută pe Ministerul Sănătăţii, care va trebui să facă acele norme de aplicare”, a spus Tătaru. AGERPRES