Neuropatia diabetică este cea mai frecventă complicație a diabetului zaharat, afectând mai bine de jumătate dintre persoanele cu diabet. Iar pentru a opri acest fenomen în creștere, cea mai bună soluție rămâne PREVENȚIA și EDUCAȚIA.

Vom face asta la Ora Pacientului Rodiabet, joi 23 februarie 2023, de la ora 18.00, alături de trei invitați speciali: un medic diabetolog – conf. dr. Anca Pantea Stoian, un medic de familie – dr. Rodica Tănăsescu și un medic podiatru – dr. Dorel Filip. Aceșția vor privi neuropatia diabetică din perspective distincte și ne vor explica cum să o recunoaștem, ce să ne îngrijoreze și cum putem ține sub control complicațiile sale. Înscrierile sunt deschise pe pagina evenimentului aici: https://www.rodiabet.ro/webinar-ora-pacientului-editia-30/.

De ce discutăm despre neuropatia diabetica?

Neuropatia este cea mai frecventă și una dintre cele mai grave complicații ale diabetului și afectează sistemul cardiovascular, funcțiile motorii și cele senzoriale, aparatul digestiv și pe cel urogenital.

La Ora Pacientului Rodiabet vom afla:

  • Ce este, cum și de ce apare neuropatia diabetică?
  • Care sunt simptomele și semnele care ar trebui să te îngrijoreze?
  • Care sunt tipurile de neuropatie diabetică?
  • Ce tratamente sunt disponibile?
  • Ce complicații are neuropatia diabetică?

Webinarul se desfășoară pe platforma Zoom și este transmis live pe pagina de Facebook Rodiabet, având o durată de aproximativ 60 minute. Dacă aveți întrebări legate de neuropatia diabetică le puteți transmite invitaților noștri folosind formularul de aici.

 

Despre Ora Pacientului Rodiabet

Ora Pacientului RoDiabet este o inițiativă a Platformei RoDiabet dezvoltată din mai 2020 cu susținerea partenerilor: Alliance Healthcare România, Alphega FarmacieBoehringer Ingelheim, Dahna, FADR- Federația Asociațiilor Diabeticilor din România, LiamedMedtronic, Novo Nordisk și Worwag Pharma.

În cadrul celor 29 ediții organizate până în acest moment am abordat teme de interes pentru persoanele cu diabet precum: hipoglicemia, complicațiile cardiovasculare și renale în diabet, neuropatia diabetică și piciorul diabetic, diabetul la copii sau obezitatea și diabetul.

Rodiabet este o comunitate Oameni și Companii dezvoltată din 2018 și include autorități din sănătate, medici specialiști diabetologi și cu specializări conexe și asociații de pacienți cu diabet.