Pfizer la 175 de ani – Peste 1.3 miliarde de oameni beneficiază de terapiile sale inovatoare

De-a lungul celor 175 de ani de existență, Pfizer s-a impus ca un lider global în domeniul farmaceutic, având o influență majoră asupra progresului medicinei. De la primele descoperiri din secolul al XIX-lea și până în prezent, compania a avut un impact profund asupra sănătății publice și tratamentelor medicale. Astăzi, peste 1,3 miliarde de persoane, adică a șasea parte din populația globului, beneficiază de terapiile inovatoare ale Pfizer.

Read More

Criza medicamentelor pediatrice lovește copiii cu boli colestatice rare din România

P
ersoanele cu boli colestatice rare din România se confruntă adesea cu imposibilitatea accesului la tratamente adecvate, chiar dacă medicamentele necesare există teoretic. De multe ori, aceste medicamente nu ajung pe piața românească, lăsând pacienții într-o situație critică. În acest context, grupurile de suport devin esențiale, oferind sprijin moral și practic pacienților și familiilor acestora.

Read More

Ovidiu Palea, NORD – Grupul Medical Provita: Terapia durerii intervențională câștigă foarte mult teren în fața bolii oncologice

Un pacient cu o tumoră metastazată la nivelul osului coxal, aflat deja sub tratament chimioterapeutic imunosupresor cu răspuns limitat, a beneficiat de o intervenție minim invazivă inovatoare, sub coordonarea Dr. Ovidiu Palea, medic primar Anestezie și Terapie Intensivă, specialist în Terapia Durerii, certificat de World Institute of Pain® (WIP). Procedura s-a realizat cu pacientul ușor sedat, printr-o incizie mică, ajungându-se direct la metastaza osoasă unde s-a efectuat ablația, pentru a opri evoluția tumorii.

Read More
var res = str.replace("Microsoft", "W3Schools");