Asociația Română de Oncologie ”Sfânta Ana” organizează în perioada 31 martie – 2 aprilie o serie de acțiuni reunite sub genericul Accesul universal la sănătate a pacienților oncologici”, marcând astfel și Ziua Sănătății – 7 aprilie.

Pe 31 martie, la Tg-Jiu a avut loc la o masă rotundă la care pacienţii oncologici au prezentat problemele cu care se confruntă parlamentarilor gorjeni și autorităților, urmată de o vizită la sediul din Tg-Jiu al Asociației Române de Oncologie ”Sfânta Ana”.

Au fost prezenți președintele Federației Asociației Bolnavilor de Cancer din România, Cezar Irimia şi Conf. univ. Dr. dan Cimpoeru, Facultatea de Administrație și Afaceri, Universitatea din București, avocat specializat în litigii de malpraxis și drepturile pacienților.

Programul a continuat cu vizitarea Secției de Oncologie și Ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului Județean Tg-Jiu și participarea la emisiuni radio –TV, iar pe 2 aprilie va fi organizată o conferință de presă la sediul Asociației din Tg-Jiu.