Noutăţi de diagnostic şi tratament în patologia oncologică digestivă vor fi abordate pe 21 și 22 septembrie în cadrul Bucharest Pancreatic Fest 2018, la care vor participa personalităţi medicale şi academice din Danemarca, Israel, Ungaria, Elveţia.

Potrivit organizatorilor, evenimentul ştiinţific îşi propune să abordeze, în echipe multidisciplinare, oportunităţile şi perspectivele de prevenţie, diagnostic şi tratament în domeniul gastroenterologiei, precum şi dezvoltarea cercetării şi inovării în domeniu, astfel încât întreaga populaţie, fără discriminare de gen, standard social şi profesional, vârstă sau etnie, să beneficieze de cel mai bun context de diagnostic şi tratament în patologia oncologică digestivă.

Organizatorii au conceput un program în care conferinţele vor alterna cu demonstraţiile în direct, transmise în timp real din Laboratorul de Endoscopie digestivă diagnostică şi terapeutică al SUUMC, în sala de conferinţe.

Evenimentul, organizat de Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ”Dr. Carol Davila”, în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Patologia Pancreatică, Societatea Română de Gastroenterologie şi Hepatologie, Societatea Română de Endoscopie Digestivă şi Universitatea de Medicină şi Farmacie “Dr. Carol Davila”, reuneşte Cursul internaţional de patologie pancreatică şi workshopul – Rolul practic al ecoendoscopiei. AGERPRES