În fiecare an, pe 29 mai, Organizația Mondială de Gastroenterologiei (WGO) sărbătorește Ziua Mondială a Sănătății Digestive (WDHD) și organizeză, la nivel mondial, campanii ce doresc să crească gradul de conștientizare a opiniei publice cu privire la prevenție, prevalență, diagnostic, gestionare și tratamentul bolilor digestive.

Tema campaniei Zilei Mondiale a Sănătății Digestive din 2020 a fost „Microbiomul intestinal: o perspectivă globală”, iar anul acesta tema campaniei a fost Obezitatea: o pandemie continuă.

Scopul o fost creșterea gradului de conștientizare a obezității și a impactului asupra dezvoltării comorbidităților și, ulterior, a efectului asupra speranței de viață.

În cadrul evenimentului din acest an s-a pus accent pe subiecte precum: alimentația sănătoasă, hepatita virală, sindromul intestinului iritabil, boala inflamatorie a intestinului, infecțiile enterice și legătura lor cu apa curată, alimentele curate și un mediu curat, simptomele gastrointestinale comune, cancerul hepatic și microbii intestinali.

De asemena, tot in contextul Zilei Mondiale a Sănătății Digestive, Organizația Mondială de Gastroenterologiei inițiază campanii de sănătate publică pe tot parcursul anului, cu sprijinul a peste 116 societăți membre WGO, care ajung la peste 50.000 de persoane din întreaga lume, centre de pregătire WGO, asociații regionale afiliate și alți parteneri globali WGO.

Campania a fost condusă de copreședinții prof. Lilian Kow (Australia), Reem Sharaiha (SUA),  James Toouli (Australia) și Guilherme Macedo (Portugalia) și îndrumat de un comitet director cu reprezentare și expertiză la nivel mondial.