Institutul Regional de Oncologie Iași va implementa un proiect denumit ”ONCO – SERV – Servicii de calitate în regim ambulatoriu pentru pacienții oncologici”, care este finanțat din PNRR.

Obiectivul general al proiectului consta în reabilitarea / modernizarea și dotarea spațiilor din ambulatoriul IRO IAȘI în vederea reducerea ratei mortalității evitabile, facilitarea accesului la servicii medicale de bază pentru o plajă cât mai largă de populație, creșterea accesului la servicii medicale de calitate, îmbunătățirea infrastructurii ambulatorii, precum și optimizarea cheltuielilor pentru îngrijirea medicală și gestionarea resurselor.

Conform proiectului, noile specialitati in ambulatoriu IRO vor fi:

  • Cabinet de genetica medicala
  • Cabinet consultatii pentru boli infectioase
  • Cabinet consultatii psihiatrie
  • Cabinet consultatii neurologie.
  • Extindere/dotare specialități paraclinice:

Prin intermediul proiectului se doreste achizitia a doua ECHIPAMENTE PENTRU TOMOGRAFIE COMPUTERIZATA cu scopul realizarii unui numar cat mai ridicat de investigații de înaltă performanță.

Scopul proiectului este de a dezvolta o distribuție echitabilă și eficientă a serviciilor de îngrijire în afara și în interiorul spitalelor, cu accent pe asistența medicală primară, secundară, terțiară și cu atenția centrată pe pacient.

Contractul de finanțare este de 9.931.628,08 lei plus TVA.

Durata proiectului este de 21 de luni, perioada ce poate fi extinsă cu acordul părților pe întreaga perioada de implementare a PNRR.

Sursa: Institutul Regional de Oncologie Iași