Diabetul este o afecțiune complexă iar diagnosticarea cu diabet poate veni ca un șoc, nu doar pentru persoana afectată ci și pentru familie. În plus, sprijinul familiei este de foarte multe ori cheia și elementul esențial pentru o bună gestionare a bolii.

Acesta a fost motivul pentru care am discutat despre Diabet și Familie la Ora Pacientului Rodiabet din 9 decembrie 2021. Speakerii ediției: Prof. dr. Doina Catrinoiu de la Universitatea Danubius din Constanța, Conf. Dr. Anca Pantea Stoian de la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, Rodica Molnar, președinta Asociației Copiilor și Tinerilor Diabetici Mureș și mamă de copil cu diabet și psiholog Cristina Petruț, Vicepreședintele FADR.

Înregistrarea integrală a ediției 19 a Orei pacientului RoDiabet

Webinarul Ora Pacientului RoDiabet

Ora Pacientului RoDiabet este o inițiativă a Platformei RoDiabet dezvoltată din mai 2020 cu susținerea partenerilor: Alliance Healthcare România, Alphega FarmacieAstra ZenecaBoehringer Ingelheim, Dahna, LiamedMedtronic, Novo Nordisk.  

Întâlnirile lunare RoDiabet Ora Pacientului sunt dedicate tuturor persoanelor care trăiesc cu diabet și familiilor acestora, abordând teme care să ușureze gestionarea acestei maladii și care să răspundă întrebărilor persoanelor cu diabet, precum: gestionarea corectă a diabetul în timpul pandemiei și pregătirea de ieșirea din izolare, ce este și cum controlăm hipoglicemia, obezitatea și diabetul, piciorul diabetic sau tehnologii și aplicații în sprijinul persoanelor cu diabet.

RoDiabet este o comunitate administrată de Oameni și Companii. Oameni și Companii-OSC oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem propriu de +100 comunități business sau profesionale si platforme digitale asociate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici