Alături de 4 invitați speciali discutăm la Ora Specialistului Rodiabet, joi 6 iulie 2023, despre rolul pe care medicii de familie îl au în diagnosticarea precoce, prevenția și tratamentul diabetului zaharat, dar și despre tehnologiile care îi pot sprijini în aceste demersuri.

Diabetul zaharat este una dintre afecțiunile cronice care afectează în mod semnificativ sănătatea și calitatea vieții multor persoane. În aceste condiții rolul și implicare medicilor de familie în prevenția, depistarea și managementul diabetului zaharat este esențială. Iată principalul motiv pentru care ediția din 6 iulie a Orei Specialistului Rodiabet este dedicată MEDICILOR DE FAMILIE și rolului pe care aceștia îl au în depistarea, tratamentul și prevenția diabetului zaharat. Întâlnirea va avea loc online, pe platforma Zoom iar înscrierile sunt deschise pe pagina dezbaterii: https://www.rodiabet.ro/ora-specialistului-rodiabet-editia-7/.

În România mai bine de 11% din populația adultă are diabet zaharat, iar procentul celor care nu au fost încă diagnosticați se ridică la mai bine de 20%. Medicii de familie sunt profesioniștii din prima linie care pot contribui la un diagnostic rapid, pot face evaluarea corectă a riscului de diabet, pot contribui semnificativ la prevenția diabetului și pot crește nivelul de aderență al pacienților la tratament.

Vom discuta, alături de cei 4 invitați speciali, conf. dr. Anca Pantea Stoianprof. dr. Bogdan Timar, dr. Daciana Toma și Mihaela Onofrei – Apollo AI Technologies despre:

  1. Rolul medicului de familie în managementul diabetului zaharat: factori de risc & screening & tratament.
  2. Programul național de diabet: ce tratamente & analize poate prescrie medicul de familie.
  3. Importanța unui diagnostic precoce și a unei evaluări adecvate a riscului.
  4. Instrumente și resurse digitale care pot facilita evaluarea și managementul pacienților cu diabet: Diabeta – Chatbotul AI dedicat diabetului zaharat.

Întâlnirea din 6 iulie, Ora Specialistului Rodiabet, este dedicată profesioniștilor în domeniul sănătății – medici diabetologi, dar și medicilor de familie, medicilor endocrinologi și din alte specializări în care sunt necesare informații actualizate despre tratamentul diabetului.