Asociația copiilor și tinerilor cu diabet din județul Constanța “Sweet Land”, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Sanofi România derulează, în perioada septembrie 2022–ianuarie 2023, proiectul ORE DULCI/”SWEET HOURS”.

Prin acest proiect, Asociația Sweet Land  îsi propune creșterea calității vieții copiilor și tinerilor cu diabet din Constanța și din județul Constanța și a familiilor acestora.

Considerăm că este necesar să transmitem informații corecte în comunitate, despre diabetul zaharat, pentru ca tinerii noștri să nu se mai simtă marginalizați.

Ne–am propus, prin acest proiect, să mergem în școli și licee, unde să organizăm acțiuni de informare și socializare cu membrii Sweet Land. Prin “Ore dulci”/Sweet Hours, vrem să oferim informare și consiliere în unitățile școlare unde învață membrii noștri,” se arată într-un comunicat.

Mebrii Asociației vor vorbi participanților despre gestionarea diabetului zaharat în zilele noastre și despre alimentația sănătoasă și vor organiza grupuri suport, în mod special în rândul cazurilor sociale. Îi vor pune în legătură cu un psiholog și cu familii cu povești asemănătoare, pentru a-i ajuta să facă față provocărilor legate de diabet.

Astfel, până la finalul proiectului, cel puțin 10 copii și tineri, familiile lor și instituțiile școlare în care învață, vor beneficia de informare, educație privind managementul actual al diabetului zaharat, iar suportul psihologic va creea noi legături care îi vor uni prin experiențe și trăiri comune.