Guvernul a adoptat, astăzi, o Ordonanță prin care se reglementează decontarea tratamentelor care nu se pot face în sistemul public de sănătate, prin clinicile din străinătate sau din sistemul privat.

Guvernul a aprobat astăzi o Ordonanță prin care se asigură un acces mai bun al pacienților la servicii medicale și medicamente, transmite Ministerul Sănătății, inițiatorul actului normativ, printr-un comunicat.

Chiar înaintea ședinței de astăzi, premierul Viorica Dăncilă a declarat că, printre altele, vor fi aduse unele modificări legislației din domeniul Sănătății, prin se va crea cadrul legal de decontare a serviciilor medicale de care vor beneficia pacienţii cu afecţiuni grave, care nu pot fi tratați în sistemul public, și care se vor trata în străinătate sau în clinicile private din România.

Premierul a anunțat și o modificare legislativă care va permite „introducerea, dezvoltarea şi implementarea unui nou subprogram” dedicat persoanelor cu tulburări din spectrul autist.

Potrivit Ministerului Sănătății, printre măsurile adoptate se numără  extinderea exceptării temporare a obligatiei de plată a taxei clawback, de la 2 la 3 ani, începând cu  data de 1 ianuarie 2018, pentru deținătorii autorizațiilor de punere pe piaţă a medicamentelor derivate din sânge uman sau plasmă umană.

Materialul integral poate fi citit pe www.sanatateabuzoiana.ro.