Asociația Română de Hemofilie și Hemofilie.ro au organizat pe 23 aprilie 2023 HEMOFILIA BIKE CHALLENGE, un eveniment care le-a propus participanților să pedaleze împreună și să arate susținerea față de persoanele cu hemofilie din România.

Membrii comunității de hemofilie din România s-au reunit pe 23 aprilie în Parcul Izvor, începând cu ora 14.00 iar de la ora 15.00 au pedalat pe traseul Parc Izvor – Bd. Națiunilor Unite – dreapta Bd. Libertății – dreapta Calea 13 Septembrie (Piața Francofoniei) – urcare Calea 13 Septembrie – Piața Arsenalului – dreapta Str. Izvor – Bd. Națiunilor Unite. 

În fiecare an, începând din 1989, grupurile de pacienți din întreaga lume marchează Ziua Mondială a Hemofiliei în luna aprilie, pentru a crește gradul de conștientizare și înțelegere a hemofiliei și a altor tulburări de sângerare. Asociația Română de Hemofilie și portalul Hemofilie.ro s-au alăturat și în acest an inițiativei mondiale și organizează o serie de întâlniri dedicate marcării acestui moment. Am început cu Hemofilia Cros, la Buziaș în 18 aprilie și am continuat duminică, 23 aprilie 2023, cu Hemofilia Bike Challenge.

Promovăm necesitatea integrării socio-profesionale și a unei vieți independente pentru pacienții cu hemofilie. Dorim să promovăm oportunitatea de a face sport și pentru pacienții cu hemofilie, care în condiții de profilaxie pot să practice activități sportive ușoare. Cu un tratament personalizat și constant pacienții cu hemofilie pot ajunge să trăiască o viață normală!”, a declarat Daniel Andrei, Președintele Asociației Române de Hemofilie, care a pedalat alături de toți cei prezenți la Hemofilia Bike.

Mulțumim partenerilor care susțin acest proiect: Novo Nordisk, Pfizer, Sobi, Roche și Takeda. 

Provocarea lansată tuturor celor care vor să își arate susținerea față de comunitatea de hemofilie din România este de a pedala împreună cu noi la Hemofilia Bike Challenge: ASTĂZI PEDALEZI ÎN LOCUL MEU, MÂINE PEDALĂM ÎMPREUNĂ!

Activitățile dedicate Zilei Mondiale a Hemofiliei 2023 sunt parte a programului dezvoltat de ARH – Asociația Română de Hemofilie și Hemofilie.ro, cu susținerea partenerilor Novo NordiskPfizerRocheSobi și Takeda și includ Hemofilia Cros (18 aprilie 2023, Buziaș)Hemofilia Bike Challenge (23 aprilie 2023, București) și dezbaterea digitală ”Spuneți povestea”, organizată în 27 aprilie pentru a afla poveștile de viață ale membrilor comunității de hemofilie din România.