Trei medici cu specializări diferite, dar interconectate, un medic ginecolog, un endocrinolog și un medic de familie privesc menopauza din perspective distincte la Ora Specialistului din 5 iunie. Dezbaterea profesională este în curs de creditare, iar înscrierile sunt deschise aici: https://lp.eventsmax.ro/ora-specialistului-menopauza-perspective-interdisciplinare/ .

Menopauza e un moment semnificativ în viața femeilor, iar conștientizarea și înțelegerea acestui fenomen pot avea un impact important asupra sănătății și stării de bine a acestora. Fără să fie o afecțiune în sensul patologic al cuvântului, această etapă din viața femeilor aduce cu sine o serie de modificări de natură hormonală, în primul rând, cu efect major asupra sănătății fizice și psihice a femeilor. Mai mult, dezechilibrele hormonale cauzează și alte simptome neplăcute, precum durerile articulare, stările de nervozitate, oboseala intensă, insomniile, uscăciunea vaginală și multe altele care, de cele mai multe ori, sunt tratate ca afecțiuni separate. Acesta este și principalul motiv pentru care o conștientizare mai bună din parte profesiei medicale a acestei perioade și o abordare interdisciplinară pot avea un impact major asupra stării de bine a pacientelor și ghidării corecte a acestora.

Despre etapele menopauzei și provocările complexe cu care se pot confrunta femeile în perioada acesteia, dar și despre managementul simptomelor specifice și mai ales despre rolul echipei medicale în toate aceste procese vom discuta la Ora Specialistului cu cei 3 speakeri invitați:

  • 🎙️ Șef Lucr. Dr. Mădălina Ciuhodaru, Medic Universitatea de Medicină și Farmacie Gr. T. Popa Iași, ne va prezenta perspectiva medicului ginecolog în intervenția cu tema ”Menopauza – între mit și adevăr”
  • 🎙️ Dr. Daciana Toma, Medic de familie, Vicepreședinte Societatea Națională de Medicină de Familie va vorbi despre ”Menținerea sănătății la femeia la menopauză: screeninguri specifice”
  • 🎙️ Dr. Maria Tulpan, Medic specialist endocrinologie, NORD – Grupul Medical Provita, va vorbi despre ”Sănătate și echilibru în premenopauză și menopauză”.

Va modera discuțiile Izabela Marinescu, Jurnalist TVR, producător și realizator al podcastului ”Povești sănătoase”.

Dezbaterea este organizată de EventsMax.ro și MedicalManager.ro, cu susținerea partenerului Vitavea România, prin Manhae – brandul expert în sănătatea și frumusețea femeilor de la grupul francez Havea, cel mai mare producător european de suplimente alimentare.

Evenimentul este în curs de creditare cu puncte EMC.

Vino la Ora Specialistului din 5 iunie pentru o perspectivă interdisciplinară asupra menopauzei! Detalii suplimentare și înscrierile sunt deschise aici: Menopauza: perspective interdisciplinare | Ora specialistului (eventsmax.ro) .