Aceștia fac parte din Comunitatea Naţională a Tinerilor Români Supravieţuitori de Cancer, iar scopul lor este acela de a-i ajuta să învingă boala pe alți pacienți cu același diagnostic.

În acest week-end a avut loc, la Timișoara, Gala de Crăciun Temerarii, eveniment ajuns la cea de-a 12-a ediție, care reunește membri ai Comunității Naţionale a Tinerilor Români Supravieţuitori de Cancer – Temerarii, fondată de asociația Little People. Comunitatea este formată din foşti pacienţi din toate cele 13 centre de tratament oncopediatrice cu care asociaţia colaborează, iar unul dintre scopurile principale ale membrilor săi este acela de a-i ajuta și pe alți pacienți să iasă învingători din lupta cu boala.

În deschiderea Galei, Katie Rizvi, fondator al asociaţiei Little People şi al comunității Temerarii, a declarat că, în fiecare an, este celebrată „victoria asupra cancerului în marea familie Temerarii. Suntem foarte recunoscători tuturor celor care contribuie la povestea de succes a acestor tineri extraordinari. Timişoara este oraşul gazdă al acestui eveniment pentru a doua oară, asociaţia Little People bucurându-se de sprijinul constant al comunităţii, companiilor şi instituţiilor locale. Doresc să transmit mulţumiri speciale reprezentanţilor Primăriei Municipiului Timişoara, Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Louis Ţurcanu’ şi Operei Naţionale, care sunt un model de susţinere şi deschidere oferite de comunitatea frumoasa din acest oraș”.

La gală au fost prezenți 310 tineri supraviețuitori ai cancerului care au avut parte de o serie de surprize din partea organizatorilor. Astfel, aceștia au participat la un spectacol de operă pe scena Operei Naționale din Timișoara, iar sâmbătă a avut loc seara festivă a Galei. Anterior serii festive,  50 de tineri care au învins cancerul şi-au confirmat prezenţa la Leadership Training, un eveniment organizat cu scopul de a-i pregăti şi împuternici pe aceştia în a se reprezenta singuri în grupuri de interes şi pentru a deveni vocea pacienţilor afectaţi de cancer, în comunitate.

Materialul integral este disponibil pe www.sanatateabuzoiana.ro.