Cercetatori din China (1) au pornit de la idea de gasi noi tratamente pentru MG, prin identificarea unor noi utilizari pentru medicamente „vechi”, deja existente pe piata, care sunt deja autorizate pentru tratarea altor afectiuni. Aceasta abordare este foarte atractiva, economisindu-se multi bani si timp, in comparatie cu cercetarea unor medicamente complet noi.

Pentru gasirea acestor posibile tratamente bune si pentru miastenie, cercetatorii au creat un model pe computer, care studiaza genele asociate cu riscul de miastenia gravis (in prezent sunt 258 gene identificate ,care se asociaza cu riscul de miastenie). Aceste gene sunt cele care controleaza productia in corp a citokinelor, proteine care „semnalizeaza” si joaca rol de mesageri ai sistemului imun.

Simplificand lucrurile, s-au studiat conexiunile intre aceste gene si procesele biologice pe care ele le controleaza si s-au comparat ,intr-o larga baza de date ,cu mecanisme similare din alte boli si cu medicamentele care sunt folosite cu succes pentru acestea.

Materialul integral este disponibil pe miastenie.ro.