Echipele Programului ”Sănătos în Clasă. Sănătos Acasă” au ajuns la Focșani pe 17 aprilie pentru acordarea Premiului II Colegiului Național Pedagogic “Spiru Haret” Focșani, reprezentat de echipa formată din elevii Bianca Miron, Robert Palcau și Andrei Turculeț, sub coordonarea profesorului Elena Miron. Premiul al doilea este format dintr-o imprimantă multifuncțională și un laptop ce urmează a fi folosite de elevii din colegiu.
Ceremonia de premiere s-a desfășurat într-un cadru restrâns, cu participarea echipelor Farmexpert – Farmacia Alphega și Oameni și Companii, alături de echipa câștigătoare și colegii premianților.
Profesoara Elena Miron, cea care a coordonat întreaga activitate în cadrul liceului, le-a prezentat celor prezenți motivul întâlnirii: “Dragii mei, în luna noiembrie a anului trecut, s-a derulat Programul “Sănătos în Clasă, Sănătos Acasă”. Au participat din liceul nostru trei echipe. Acestea au avut prezentări pe tema dietei, a alimentației bio, iar cea din urmă, cea care este și câștigătoarea acestui premiu, alimentația sportivilor. Noi știm că una dintre condițiile fundamentale ale unui trup sănătos este alimentația. Alimentația sănătoasă vă poate ajuta pe voi să dezvoltați performanțe școlare pe când o alimentație necorespunzătoare poate să declanșeze anumite boli dar și să contribuie la creșterea greutății corporale, ceea ce nu ne dorim. Pentru a fi sănătoși trebuie să respectăm atât cantitatea cât și calitatea. Dupa cum vă spuneam premiul II a fost câștigat de echipa ce a avut ca temă “Alimentația sportivilor” și țin să îi felicit pentru implicarea cu brio în această activitate. Vreau să îi felicit și pe cei care au avut această inițiativă, Oameni și Companii, Farmexpert și Farmaciile Alphega și să le mulțumesc pentru premiul acordat“.
“Eu sunt foarte încântat că din cele peste 20 de licee implicate voi vă numărați în primele 2 echipe câștigătoare. Cred că este o mare realizare și este important să vă implicați în continuare în astfel de proiecte, care vă ajută să vă dezvoltași, și de ce nu, să vă dea o direcție profesională”, a declarat Consultantul Alphega Dorin Moisescu la activitatea de premiere.
Directoarea colegiului, Felicia Panaite, prezentă la activitatea de premiere a declarat: ”Cred că din partea mea cuvintele sunt de prisos. Priviți ce copii bine crescuți avem, și la propriu si la figurat. Se vede că sunt sportivi și că se hrănesc sănătos. Sunt încântată să aflu de acest proiect și mai ales de tema acestuia, deoarece creșterea ponderală este un pericol mai ales pentru elevi. Vreau să felicit echipa câștigătoare. Este o încântare să aflu că voi contribuiți la dotarea școlii cu un premiu foarte consistent, după părerea mea. Iar faptul că din peste 20 de licee implicate în proiecte sunt doar două premiante iar voi vă numărați printre ele este o mare mândrie. Felicitări, multumim mult pentru premiu organizatorilor și sper ca si ceilalți colegi să vă urmeze exemplul și să se implice în astfel de activități extrașcolare.”
Din partea echipei câștigătoare, Andrei Turculeț, a spus: ”E o campanie foarte interesantă, mai ales că s-a concretizat cu niște premii materiale. Sunt mândru că am reușit aduc școlii în care învăț acest premiu. Tema campaniei cred că este utilă în primul rând adolescenților, pentru care aspectul fizic este important. Nouă băieților ne place să mergem la sală, dar dacă nu știi să te alimentezi corect rezultatele nu vor fi cele așteptate. Când am aflat că am câștigat m-am simtit mândru de mine și de echipă, pentru ca a fost un efort comun.“
“Pentru mine această campanie a fost diferită față de cele care s-au mai desfășurat în liceul nostru. Faptul că a fost o prezentare interactivă, ce ne-a implicat și pe noi elevii și ne-a pus la muncă a fost foarte util. Când am aflat că noi am câstigat premiul al doilea am fost foarte uimit dar bucuros in acelasi timp. Sunt mandru de acest premiul si ma bucur ca munca noastra a fost rasplatita. Sper ca prezentarea noastra a fost utila colegilor care au vizionat prezentarea si ca au avut de invatat ceva din ea”, a povestit și Robert Palcau, la finalul festivității de premiere.
După mai bine de doi ani de desfășurare, după ce a ajuns în 20 de orașe din România și a implicat peste 1900 de elevi de liceu și peste 50 de profesori, Programul Sănătos în Clasă, Sănătos Acasă se încheie aici. Multumim tuturor părților implicate, liceelor care au arătat deschidere față de subiectele prezentate și elevilor care au participat sau au realizat proiecte pe teme propuse și ne revedem cu proiecte, teme și provocări noi în cel mai scurt timp!