Organizată pentru a marca Ziua Mondială a Diabetului, conferința hibrid de sâmbăta, 12 noiembrie 2022, organizată de ASCOTID – Asociația Copiilor și Diabeticilor Mureș și ACES – Asociația pentru consiliere și educație în sănătate, are ca principal scop informarea şi educarea publicului larg cu privire la importanţa prevenţiei diabetului, a controlului eficient al acestei afecţiuni precum și îmbunătaţirea stilului de viaţă pentru persoanele afectate de această boală.

Medici cunoscuți și implicați în educația pacientului vă vor ajuta să înțelegeți diabetul, de la depistare la tratament, să preveniți complicațiile și să abordați aspecte esențiale din viața de zi cu zi. Moderatorul întâlnirii va fi conf. dr. Anca Pantea Stoian, iar programul include intervenții precum din partea specialiștilor dar și reprezentanților pacienților, pe teme diverse precum:

  • Irina Muntean- medic primar diabet zaharat, nutriție și boli metabolice: ”Beneficiile utilizării tehnologiilor în viața pacienților cu diabet zaharat”
  • Comșa Mihai- medic specialist diabet zaharat, nutriție și boli metabolice: ”Sportul ca formă de control a diabetului zaharat, pe termen lung”
  • Cristina Branea: ”Cu diabetul în armonie”
  • Mihaela Dalea- medic specialist medic primar diabet zaharat, nutriție și boli metabolice: ”Diabetul la viitoarele mămici( gestațional). De ce apare? Afectează bebele? Cine mă poate ajuta?”
  • Sandra Precup: ”Diabetul nu m-a împiedicat să am o fetiță minunată!” (PACIENT)
  • Daciana Toma- medic de familie- vicepreședinte SNMF: ”Dacă nu acum, atunci când?! Pacientul cu diabet zaharat tip 2 din perspectiva medicului de familie”.
  • Cosma Daniel- medic specialist medic primar diabet zaharat, nutriție și boli metabolice: ”Neuropatia diabetică pe înțelesul tuturor”
  • Delia Pintilei Reurean- medic primar diabet zaharat, nutriție și boli metabolice: ”Ai diabet zaharat de tip 2- 5 aspecte esențiale la care să fii atent!”.

Evenimentul este organizat în Tg. Mureș, în cadrul Universității Dimitrie Cantemir din Tg. Mureș, dar pentru pacienții interesați va fi transmis și live pe Facebook, putând și urmărit aici: https://fb.me/e/pY3HfYfcv?ti=wa.

Partenerii conferinței sunt Consiliul Județean Mureș, Universitatea Dimitrie Cantemir Târgu Mureș, alături de platformele Pacientul 2.0 și Rodiabet.