Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice a lansat marţi seară piesa de teatru „DA”, inspirată din poveştile unor pacienţi cu dermatită atopică, ce reprezintă un demers de popularizare a experienţei prin care trec copiii, adolescenţii şi tinerii cu această afecţiune.

Deşi pentru mulţi pare o boală banală, care înroşeşte pielea şi poate dispărea la fel de repede cum a apărut, nu este deloc aşa, pacienţii având probleme mari din cauza afecţiunii. Aceştia de multe ori nu pot să doarmă noaptea, au restricţii la ţesăturile pe care le pot purta, le e teamă să afle colegii şi multe altele.

Potrivit unui comunicat de presă al COPAC, piesa de teatru se va juca în liceele bucureştene „Miguel de Cervantes”, „Jean Monet” şi „Gheorghe Lazăr”.

Piesa a fost înregistrată şi va fi postată pe Youtube, pentru a ajunge la cât mai multe persoane.

Interviurile, scenariul şi punerea în scenă au fost realizate de compania Active Works, formată din actori profesionişti, care foloseşte exerciţii şi tehnici din actorie pentru a ajuta oameni, grupuri şi organizaţii să înveţe experimentând.

Piesa de teatru face parte dintr-un proiect COPAC, implementat în urma câştigării unui grant internaţional, fiind unul dintre cele 5 proiecte câştigătoare din întreaga lume în cadrul competiţiei globale „Agents of chance”, înfiinţată de Sanofi şi Regeneron. AGERPRES

 

Sursa foto: COPAC -Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania/Facebook.com