Primul cabinet stomatologic din România destinat persoanelor cu dizabilităţi, copii şi adulţi, va fi inaugurat de Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria, pe 23 mai, în Bucureşti, în incinta Policlinicii Sociale Baba Novac.

Cabinetul stomatologic, dotat cu aparatură specială achiziţionată cu sprijinul Kaufland România, care va acoperi şi o parte din cheltuielile cu funcţionarea acestuia, va furniza în mod gratuit pentru toate categoriile de persoane fără venituri şi asigurări medicale, servicii stomatologice complete la înalte standarde, adaptate nevoilor fiecărui pacient, adult sau copil. Accesul pacienţilor cu dizabilităţi la serviciile cabinetului se va face în urma analizării dosarului medical şi social de către o comisie interdisciplinară.

Cabinetul stomatologic a primit sprijinul financiar şi din partea IWA Bucharest (Internaţional Woman’s Association of Bucharest) care alături de Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria a organizat la sfârşitul lunii martie Bucharest Charity Fashion Show, un eveniment caritabil în sprijinul pacienţilor fundaţiei.

“De anul acesta am decis deschiderea unui nou department de stomatologie în Policlinica Baba Novac, în primul rând pentru că am constatat cererea mare din acest segment şi în al doilea rând pentru a întinde o mână de ajutor persoanelor cu dizabilităţi cărora, în general accesul la serviciile stomatologice nu le este tocmai uşor. Aici ne referim la faptul că o mare parte dintre aceste persoane au venituri mici şi le este foarte complicat în a accesa un serviciu de stomatologie de calitate”, a declarat Dr. Vlad Romanescu, manager medical, Policlinica Socială Baba Novac.

Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria este un ONG care oferă de 9 ani o gamă largă de servicii medicale gratuite persoanelor fără venituri şi asigurări medicale şi care îngrijeşte, alături de mai bine de 15 dascăli angajaţi şi voluntari, un număr de 200 de copii din familii defavorizate în cele două centre educaţionale ale fundaţiei (Clinceni şi Băneasa).