Prof. dr. Nicolae Hâncu, președinte de onoare al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, a declarat că în cazul persoanelor cu diabet, alimentația trebuie adaptată la această perioadă de luptă anti COVID.

Nicolae Hâncu a spus că persoanele cu diabet trebuie să își păstreze obiceiurile alimentare, dar și să își asigure o cantitate suficientă de proteine, fie că este vorba de cele din carne, pește și fructe de mare sau de cele din leguminoase, din fasole, mazăre, linte sau soia, în cazul persoanelor care țin post.

Pe lângă proteine, profesorul Nicolae Hâncu a precizat că altă componentă importantă a alimentației persoanelor cu diabet este aportul de legume, fibre, prebiotice și probiotice, cele din urmă putând fi asigurate prin consumul a unul -două borcane de iaurt pe zi, acestea fiind suficiente pentru sănătatea intestinului.

Intestinul este considerat ca unul dintre cele mai importante organe ale corpului nostru pentru păstrarea imunității, pentru a avea o imunitate activă și eficientă. Este practic un organ imunitar. Pentru a fi eficient, el trebuie să fie sănătos. Sănătatea intestinului depinde foarte mult de aportul de prebiotice și de fibre alimentare și de aportul de probiotice care se adaugă celor care există deja în intestin”, a explicat profesorul Nicolae Hâncu.

 

Articolul integral este disponibil pe www.rohealthreview.ro.