Miercuri, 29 septembrie ne întâlnim la cea de-a 11-a ediție a dezbaterilor digitale Caspa.ro, pentru a  marca Ziua Mondială a Siguranței Pacientului. Tema ediției din această lună “Îngrijirea sigură a mamelor și nou- născuților” atrage atenția asupra riscurilor și greutăților la care sunt supuse mamele și nou-născuții la nivel mondial în momentul nașterii, povară accentuată și de pandemia mondială Covid – 19.

Prof. Dr. Radu Vlădăreanu, Președintele Societății de Obstetrică și Ginecologie din România și Șeful Clinicii de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului de Urgență Elias din București, este unul dintre invitații speciali ai întâlnirii noastre și va vorbi despre siguranța nașterilor în România, despre progresele pe care le-am făcut în ultimii ani dar și despre provocările cărora trebuie să le răspundem. Radu Vlădăreanu este Profesor și Director al Departamentului Obstetrică-Ginecologie la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, membru al Intenational Board of World Association of Perinatal Medicine, iar în anul 2012 a primit prestigiosul premiu internațional “William Liley Medal” din partea Societății “Fetus as a Patient”.

Iar dacă privim cifrele de mai jos, înțelegem de ce îndemnul ““Acționează ACUM pentru o naștere sigură și decentă” este extrem de potrivit și urgent.

Vă așteptăm miercuri, 29 septembrie 2021, pentru a încerca sa aflăm împreună cum putem lupta pentru a proteja viața, sănătatea și respectul pentru mame și nou-născuți.

 Participarea este GRATUITĂ și se realizează prin înscrierea pe platforma Caspa.RO, completând Formularul de participare de AICI.

Detalii suplimentare despre această întâlnire puteți citi pe pagina dedicata accesibila AICI.

Dezbaterea din 29 septembrie este organizată pentru a marca Ziua Mondială a Siguranței Pacientului. În fiecare an, începând din 2019, din inițiativa OMS – Organizația Mondială a Sănătății, celebrăm în 17 septembrie Ziua Mondială a Siguranței Pacientului. În fiecare an este selectată o nouă temă, pentru a atrage atenția asupra unei zone prioritare de siguranța pacienților.

 

Despre Comunitatea CASPA.RO

Caspa.ro este platforma digitală a Comunității Asociațiilor de Pacienți din România, un proiect dezvoltat de Oameni și Companii din iunie 2015. Din septembrie 2017 comunitatea beneficiază de propria platformă digitală unde reunim proiectele, programele și toate inițiativele asociațiilor de pacienți. Săptămânal cele mai importante știri sunt reunite într-un newsletter transmis gratuit abonaților, la care vă puteți înscrie AICI.

Oameni și Companii-OSC oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem propriu de +100 comunități business sau profesionale si platforme digitale asociate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici