Pe 14 decembrie 2022 a avut loc Adunarea Generală a Academiei de Ştiinţe Medicale, găzduită de Spitalul Clinic Colțea din Bucureşti. În cadrul acestei întâlniri, Prof. Univ. Dr. Cătălina Arsenescu Georgescu a devenit membru titular al Academiei de Științe Medicale din România.

”Recunoașterea și titlul acordat reprezintă un epifenomen al întregii mele activități”

”Ce poate fi mai frumos și mai emoționat pentru un om decât primirea acestui titlu, la o vârstă frumoasă, în care meritele umane, profesionale, sociale sunt recunoscute și creează o nouă punte între activitatea de până acum și cea viitoare din cadrul Academiei”, declară în deschiderea interviului acordat portalului MedicalManager.roProf. Univ. Dr. Cătălina Arsenescu Georgescu.

”Acest eveniment încununează munca de peste 4 decenii. În urmă cu aproximativ 6 ani am fost primită ca membru corespondent al Academiei Române de Științe Medicale. Acest titlu l-am obținut în urma unui bilanț al activității medicale, didactice, de cercetare, de publicistică și a tot ceea ce înseamnă activitatea unui medic”, completează Prof. Univ. Dr. Cătălina Arsenescu Georgescu.

„Primirea titlului este o bucurie și o satisfacție și am dorința de a dovedi în continuare că merit acest titlu, care mă onoarează și în egală măsură mă obligă”

Medicul cardiolog menționează faptul că odată cu acest titlu implicarea domniei sale în cadrul Academiei de Științe Medicale devine mai mare: ”Nu se pune punct, se pune punct și virgulă, eu voi continua activitatea curentă de până acum, la care se va adăuga o implicare mai mare în ceea ce privește activitatea Academiei de Știinte Medicale. Îmi voi desfășura activitatea în colective de cercetare, de publicare a articolelor, cărților și în grupuri de lucru, împreună cu colegii mei, deoarce nimic nu se face de unul singur, ci doar prin colaborare.”

Academia reprezintă un vârf de lance în tot ceea ce înseamnă cercetarea, implicarea în viața socială și în imaginea României

”În cadrul activității de cercetare realizată de Academia de Științe Medicale voi avea un aport în proiectele în care am competență și experiență. A fi membru al unei Academii înseamnă că faci parte dintr-o lume, un pic particulară, o lume preocupată de înțelegerea unor fenomene sociale, profesionale; de înțelegere a necesităților și direcțiilor de dezvoltare în care trebuie să ne implicăm mai mult. În această situație și în această poziție, implicându-mă în niște grupuri de cercetare și în anumite proiecte voi putea să marchez ceea ce știu și pot, prin acordarea informațiilor pe care le-am acumulat.”

”Toate aceste titluri nu sunt doar o satisfacție personală, ele devin un ”culoar” către beneficiari”

Prof. Univ. Dr. Cătălina Arsenescu Georgescu subliniază importanța primirii acestui titlu pentru societatea medicală”Mă bucur pentru întreaga comunitatea medicală că ni se oferă această posibilitate de a ne dezvolta, de a ajuta societatea și oamenii. Toate aceste titluri nu sunt doar o satisfacție personală, de fapt și de drept sunt un ”culoar” către beneficiari. Beneficiarii sunt pacienții noștri, studenții, rezidenții, toate categoriile de medici care au posibilitatea să se perfecționeze în continuare prin ajutorul pe care-l putem oferi (prin exemplu personal, prin atragerea persoanelor tinere în grupurile de cercetare).”

”Din poziția pe care o am în momentul de față pot spune că pot fi un exemplu, o ”locomotivă” pentru generațiile tinere”

Prof. Univ. Dr. Cătălina Arsenescu Georgescu subliniază importanța pe care o prezintă puterea exemplului pentru generațiile următoare”Toate aceste lucruri reprezintă o mândrie pentru România, reprezintă o altă imagine profesională a tuturor generațiilor. Într-un grup de lucru trebuie să se implice toate generațiile, iar din poziția pe care o am în momentul de față pot spune că pot fi un exemplu, o ”locomotivă” pentru generațiile tinere, care trebuie să fie antrenate.”

”Consider că pot să fiu și pot să dau, un exemplu personal pentru orice fel de generație și pot contribui la rezolvarea problemelor în care am un cuvânt de spus”, concluzionează Prof. Univ. Dr. Cătălina Arsenescu Georgescu, Președintele Clubului Rotary Iași, an rotarian 2022-2023.