„Sunt onorat să fiu aici astăzi și să împărtășesc cu dumneavoastră o viziune care a devenit realitate datorită dedicării noastre și sprijinului dumneavoastră. Astăzi lansăm programul CRED – un acronim care semnifică Comunicare, Respect, Etică și Demnitate în medicină. Acest program reprezintă esența modului în care dorim să abordăm îngrijirea medicală, punând pacientul în centrul atenției, recunoscând importanța relațiilor umane autentice în procesul medical, promovând etica și protejând demnitatea fiecărui pacient”, a declarat Ovidiu Paleafondatorul Nord – Grupul Medical Provita, pe 6 noiembrie, în cadrul Galei speciale desfășurate la Crowne Plaza București, în cadrul căreia a avut loc lansarea Programului CRED în Medicină și poziționarea grupului medical NORD ca reper medical european.

Programul „CRED în Medicină” (Comunicare, Respect, Etică, Demnitate) are la bază dorința de îmbunătățire a interacțiunii dintre personalul medical și pacienți, cu scopul de a restabili încrederea în medicina românească. În strânsă legătură, Spitalul Nord Pipera, care se va deschide în perioada imediat următoare, oferă noi orizonturi în îngrijirea medicală din București, cu standarde europene de calitate și comunicare.

Programul CRED nu este doar o inițiativă, ci o promisiune pentru o îngrijire medicală mai umană, mai respectuoasă și mai înțeleaptă. Este un angajament pentru pacienții noștri și pentru un sistem de sănătate mai bun. În al doilea rând, ne pregătim să deschidem, în săptămânile care urmează, ușile Spitalului NORD Pipera. Acest spital marchează o nouă etapă în evoluția Grupului NORD. Suntem mândri să vă prezentăm un spital care reprezintă o referință medicală europeană. Cu tehnologie de vârf, o echipă de specialiști dedicați și o abordare centrată pe pacient, aducem cele mai înalte standarde medicale în România”, a mai spus Ovidiu Palea.

În cadrul Galei, care a prilejuit prezentarea medicilor de prestigiu din cadrul echipei Nord, a avut o intervenție apreciată invitatul special al evenimentului, Thomas Peter, EBM, Managing Director / CEO Wiener Pivatklinik Holding, Austria. De asemenea, au transmis mesaje online de susținere a Programului „Cred în medicină” Assoc. Prof. Univ. Dr. Doru Paul, Medic Specialist, Divizia de Hematologie și Oncologie Medicală Weill Cornell, New York și Prof. Cristoph Zielinski, Director al Central European Cancer Center la Wiener Privatklinik, Viena, Austria.

“În 2007, familia noastră a luat o decizie curajoasă și împotriva curentului: să demonstreze că se poate practica în România medicina cu responsabilitate, seriozitate și empatie, la fel de bine ca în alte țări. Au urmat ani de provocări, dar ceea ce a rămas constant în această perioadă a fost dorința noastră neclintită de a trata pacientul ca individ, cu unicitatea și demnitatea fiecăruia, si nu doar boala sa. Dotările tehnologice s-au îmbunătățit semnificativ, iar calitatea profesională a crescut considerabil în ultimii ani. Avem acces la cele mai noi tehnologii, avem profesioniști care s-au dedicat să ofere cele mai bune servicii medicale, indiferent de locul în care se află, este un progres evident. Un element cheie care lipsește adesea din acest mix este adus de Programul CRED, un acronim care reprezintă patru valori fundamentale, valori care ar trebui să se regasească în orice sistem de sănătate. Sigur, nu vă spunem nimic nou, dar vă întrebăm: se întâmplă cu adevărat în practica medicală din România? Astăzi, vă invităm să vă alăturați acestui program, să cerem și să implementăm CRED în orice interacțiune cu pacienții și familiile lor. Prin aceasta, putem să ducem medicina din România acolo unde merită să fie, unde pacienții sunt tratați nu doar ca pacienți, ci ca ființe umane care merită să primească îngrijirea și respectul cuvenit”, a menționat, la rândul său, Ada Palea, Director General Nord-Grupul Medical Provita.

NORD – Grupul Medical Provita a fost mereu aliniat cu inovațiile tehnologice din domeniul medical și a investit în infrastructură și echipamente de ultimă generație, pentru a asigura cea mai bună îngrijire medicală pacienților săi. Cea mai mare investiție este Spitalul Nord din Pipera, demarat în 2022 și care va fi inaugurat în curând, cel mai avansat spital multidisciplinar din Romania în clipa de față.

Dacă doriți să vă alăturați programului „CRED în Medicină” și să-l susțineți, fără nicio obligație financiară, este de ajuns să intrați pe www.credinmedicina.ro și să vă alăturați comunității – www.credinmedicina.ro/formular-inscriere-cred/

Gala specială de lansare a Programului „Cred în Medicină” a fost organizată cu suportul Oameni si Companii (OSC)Oameni și Companii (OSC) este organizație care utilizează un sistem propriu de platforme digitale, comunități și interacțiuni directe pentru a furniza soluții de marketing.