Senatorul PNL Nicoleta Pauliuc a anunțat că va depune o inițiativă legislativă prin care, în România, va fi instituită Ziua națională a Supraviețuitorilor de Cancer.

Supraviețuitorii de cancer au dus, poate, cea mai grea luptă din viața lor și au câștigat-o. Și, ca după orice luptă, mulți dintre ei rămân cu sechele, cu răni deschise și cu frici pe care cei care nu au trecut prin această cumplită boală nu pot decât să și le imagineze. Vorbim aici de suferință emoțională, de efectele pe termen lung ale tratamentelor, de teama de recurență a tumorilor dar și de obstacolele pe care mulți dintre acești supraviețuitori le întâmpină atunci când doresc să revină la locul de muncă și în societate”, spune Pauliuc.

Este datoria noastră să facem tot ce putem pentru a asigura cadrul necesar, atât din punct de vedere legislativ, cât și al culturii societății, pentru a elimina aceste obstacole, indiferent de natura lor, și pentru a facilita îmbunătățirea calității și creșterea duratei de viață a supraviețuitorilor de cancer.

 

 

 

Materialul integral pe www.psnews.ro