Proiectul Dia Mount Challenge a avut loc anul acesta în munții Retezat

Proiectul Dia Mount Challenge a avut loc anul acesta în munții Retezat

În perioada 19-22 august, a avut loc ediția a 6-a a proiectului  Dia Mount Challenge organizat de Asociatia Copiilor si Tinerilor Diabetici-Mureş-ASCODITîn frunte cu fondatoarea asociației Rodica Molnar.

Proiectele pe care le organizează asociația ASCODIT  atrag anual un număr mare de persoane pasionate de sport din întreaga țară, deși proiectele se desfășoară în Târgu Mureș. La acest eveniment au participat 25 de persoane cu diabet zaharat  tip 1 din mai multe zone ale țării.

Proiectul a avut ca scop încurajarea tinerilor de a-și depăși limitele, de a-i încuraja să practice mișcarea în aer liber și să își testeze rezistența la efort prelungit cu ajutorul senzorilor de glicemie, prevenind astfel hipoglicemiile.

Grupul a fost instruit și monitorizat de doi medici diabetologi.

Când au ajuns pe vârful muntelui, cei 25 de tineri prezenți la cea de a 6-a ediție a proiectului DIA MOUNT CHALLENGE, au dedicat un moment celebrării celor de 100 de ani de la descoperirea insulinei, marcați anul acesta.

“A fost cea mai reuțită ediție, cu cel  mai greu traseu în munții Retezat, cu un grup bine inchegat si extrem de responsabil. Multumiri tinerilor pentru exemplul oferit iar partenerilor pentru acest vis implinit”, au declarat reprezentanții ASCODIT.

var res = str.replace("Microsoft", "W3Schools");