De-a lungul anilor, cu sustinerea companiilor si a oamenilor de bineAsociația Autism Voice a creat o comunitate pregatita sa sustina din toate punctule de vedere copiii si familiile afectate de autism. In 2020 Asociația Autism Voice doreste sa isi extinda misiunea la nivel national.

Programul Autism Voice, Pass the Voice, este destinat exclusiv părinților care au un copil diagnosticat cu tulburare de spectru autist și care doresc să se implice activ în terapia copiilor lor. “Ne dorim ca fiecare părinte, din orice oraș, să aibă acces la materiale, informații si abilitati practice. Mai mult, Pass the Voice îmbină segmentul teoretic cu cel practic, astfel încât părinții să învețe cum să lucreze eficient cu cei mici indiferent de zona in care locuiesc”, spune Nicoleta Orlea, din partea Autism Voice.

In Romania, 1 din 59 de copii sufera de o forma de autism, astfel incat 40.000 mii de copii si familiile acestora au nevoie de servicii specifice, pentru recuperare si incluziune sociala. Insa, la nivel de stat, aceste servicii nu exista aproape deloc.
In orasele mici si zonele rurale, serviciile sunt inexistente, iar mai bine de 25,3% din populatia tarii traieste in saracie cu risc mare de excluziune sociala.

Pass the Voice propune o solutie pentru aceasta situatie imputernicind direct familiile din zone defavorizate cu training de specialitate, pentru recuperarea copiilor acasa, si o continua legatura on-line cu parintii pentru supervizare si consiliere in timp si dupa finalizarea trainingurilor.

Atat experienta Autism Voice, cat si studiile internationale, demonstreaza ca 50% dintre copiii cu autism se pot recupera si pot avea vieti integrate atunci cand familiile acestora sunt implicate si sustinute 100% in procesul de recuperare.