Denumire Asociație: Asociația copiilor și tinerilor cu diabet din județul Constanta Sweet Land
Titlu Proiect: Servicii de prevenire, informare și consiliere în diabetul zaharat pentru persoane din mediul rural SPIC
Perioada desfasurarii proiectului: 04 2016-06.2017
Valoarea proiectului: Asociația a fost beneficiar
Parteneri: Proiectul a fost coordonat de o echipă aflată la biroul din București al FADR (coordonator de proiect, asistent de proiect, experți traineri pentru medici și asistente medicale, expert financiar). Activitățile proiectului s-au desfășurat în județul Cluj, cu participarea Fundației Speranța Diabeticilor Turda și în județul Constanța, cu participarea Asociației Sweet Land.
Descriere proiect: În cadrul proiectului s-au desfășurat în județul Constanța următoarele activități:
a. Instruirea personalului Asociației Sweetland Constanța și a organizațiilor locale partenereb. Instruirea a 12 voluntari ai asociației pentru acordarea de servicii de informare și consiliere extra clinica ( Managementul Voluntarilor 26-27 august 2016, implicarea comunității, 28-29 august 2016, Curs de Fundraising 19-20 noiembrie 2016 ), ic.c. Împrospătarea cunoștiințelor legate de managementul primar al diabetului de tip 2, (curs de pregătire voluntari, 5-6 noiembrie 2016 ) oferirea de instrumente practice de lucru si masuri de preventie secundara pentru personalul medical din trei dispensare medicale ( Cumpana, Valu lui Traian, Negru Voda )

d. Intruirea unor lideri de opinie din zonele rurale tinta in abordarea si solutionarea unor probleme sociale

e. Testarea nivelului de glicemie a persoanelor din zonele tinta ( campanii in lunile noiembrie 2016, februarie, martie, mai 2017 )
– Testarea nivelului glicozuriei pentru persoanele cu diagnostic de diabet sau aflate la risc
– Instruirea personalului medical din cele 3 localitati si a voluntarilor din proiect cu date de ultima ora privind tehnologia si diabetul prin participarea in perioada 24-27 mai la Congresul National Brasov ( Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice )
– Consilierea persoanelor cu diabet sau aflate la risc pentru probleme colaterale tratamentului ( scoala, casnicie, maternitate, munca, viata sanatoasa etc. ) si pentru probleme ce tin de respectarea drepturilor acestor persoane

f. Campanii de informare in scoli (Cumpăna, Valu lui Traian, Negru-Voda )

g. Constituirea de grupuri suport