Ramona TRUȚĂ

Președinte

Andrada LUPȘE

Psiholog & Psihoterapeut

ASOCIAȚIA GLICE CLUJ

Povestea Asociației Glice Cluj a început de la un diagnostic care, la momentul respectiv, ne-a frânt inima: fiul meu, Rareș, a fost diagnosticat cu diabet zaharat de tip 1 insulinodependent la vârsta de 7 ani.

Astăzi știu despre acest diagnostic cu mult mai mult decât în ziua în care am primit verdictul care ne-a schimbat viețile.Și știu că se poate trăi cu diabet și că poți avea o viață împlinită. Însă mai știu și că, deși diabetul nu doare, el provoacă multă suferință. 

Fetița mea, Elena, a crescut într-o casă în care fraza cât ai glice? (o frază pe care familiile în care există o persoană cu diabet o cunosc foarte bine) s-a auzit atât de des încât a fost unul dintre primele ei cuvinte, după mama și tata.

Boala fiului meu a schimbat complet traiectoria mea profesională, însă sunt extraordinar de recunoscătoare pentru că mi-a permis să îmi pot descoperi misiunea de a deveni un ajutor pentru acești super-eroi curajoși și pentru familiile lor. 

Astăzi Glice Cluj înseamnă o comunitate în care oferim sprijin integrat prin acces la alimente și dispozitive medicale, educație și sprijin emoțional pentru câteva familii din Cluj-Napoca. Alături de partenera mea, Dr. Psiholog Andrada Lupșe ne dorim să ducem mai departe misiunea de a-i face pe pacienți să se simtă conectați în fața acestei boli. Diabetul este o boală singuratică, o boală care nu doare, dar care provoacă extraordinar de multă suferință (pentru copilași și pentru familiile lor). Din păcate nu putem diminua suferința, însă ce putem face este să transmitem împreună ideea că ÎMPREUNĂ PUTEM ZÂMBI DIN NOU.

N

Înființată în 2018

Patologie: Diabet

Acoperire Națională

Project Details:
Categories:
Skills:
var res = str.replace("Microsoft", "W3Schools");