ASOCIATIA SPRIJIN PENTRU AUTISM

N

Înființare

Membri

Patologie

Autism

 

 

Acoperire

Nationala

Contact

Sos. Giurgiului 181
Com Jilava
Jud Ilfov

Tel: 0742 289014

Email: contact@sprijin-autism.ro

 

Cristina Abdula

Presedinte

 

 

 

Caravana cu zambete

Asociatia Sprijin Pentru Autism implementeaza în perioada septembrie 2017 – ianuarie 2018 proiectul Caravana cu Zambete, al cărui scop este prevenția și tratarea unor probleme de sănătate orală. Edy

Cum în România accesul la servicii de educație privind igiena orală dedicate copiilor cu autism este aproape inexistentă, Asociația a decis implementarea uni proiect dedicat creșterii calității vieții și îmbunătățirii stării de sănătate a copiilor diagnosticați cu TSA. Ei vor face acest lucru prin facilitarea accesului copiilor la consultații și tratamente stomatologice gratuite. De asemenea, proiectul se va îndrepta și către părinți, educându-i pe acești pentru a le oferi copiilor atenția cuvenită privind igiena orală.

Datorită celor trei componente care fac aceast subiect problematic (resursa umană, dotarea cabinetelor și tratamentul adecvat pentru situația copiilor) se estimează că nici 2% dintre copiii și adulții cu dizabilități nu au acces la servicii stomatologice. Proiectul Caravana cu zambete se centrează pe un grup pilot de 6 copii cu tulburări din spectrul autismului și alte afecțiuni asociate, cu vârstele între 4 și 14 ani, beneficiari ai ASPA.

Detalii aici

 

 

 

Parcul Prieteniei

Asociatia Sprijinj Pentru Autism

va implementa in perioada 01.09.2016-31.12.2016 proiectul Parcul Prieteniei,

finantat printr-un grant din partea UnitedWay Romania si Metropolitan Life.

Scopul proiectului este cresterea calitatii vietii si asigurarea unui mediu favorabil incluziunii sociale pentru copii cu tulburari din spectrul autist beneficiar ai organizatiei cu varste prescolare si scolare prin activitati non-formale, alaturi de copii neuro-tipici.

Este bine stiut ca in cazul autismulului procesul de recuperare implica anumite etape fara de care sansele copilului de socializare/integrare sociala sunt aproape nule. Interventia terapeutica zilnica, de unu la unu este cea mai importanta, urmata de stimularea copilului in familie, in afara orelor de terapie. In urma evaluarilor periodice ale specialistilor, daca se constata ca cel mic este capabil sa participe la actul de socializare, a dobandit abilitatile si principiile comportamentale, imita spontan si raspunde la cerere, se poate trece la urmatoarea etapa, socializarea. Socializarea pentru un copil cu autism nu poate avea loc fara o pregatire prealabila, intrucat anumite comportamente/manifestari specifice pot fi un impediment.

Detalii aici