Autism România- Asociația Părinților Copiilor cu Autism

N

Înființare

 

 

Membri

19 organizații

Patologie

Autism

Acoperire

Națională

Contact

0040 731 816 880

office@autismromania.ro

Home 1

https://www.facebook.com/autismromania/

Calea Griviței Nr 71, București, Romania

Liuba IACOBEV

Președinte

Proiectul Start în viață pentru tineri cu autism

Start în viață pentru tineri cu autism este proiectul prin care AUTISM ROMANIA a abordat câteva probleme și a răspuns câtorva nevoi stringente pe care le au adolescenții și tinerii cu Tulburări din spectrul autismului și ale familiile lor, cea mai importantă fiind  lipsa serviciilor adaptate nevoilor acestora, servicii care să țină seama de particularitățile lor de percepție, senzoriale, de învățare, comunicare, relaționare, de înțelegere a lumii; a deschis câteva căi în zona serviciilor pentru această categorie de vârstă, dar și în privința tranziției de la școala la viața de adult, problematică neabordată în Romania.

Mai multe detalii aici: https://autismromania.ro/despre-noi-2/programe-si-proiecte/start-in-viata-pentru-tineri-cu-autism/ .

Proiectul ACE – Autism Connections Europe

Proiectul ACE este un proiect internațional cofinanțat de Comisia Europeană, în cadrul Programului de învățare de-a lungul vieții, care a vizat tineri-adulți cu tulburări din spectrul autismului. Proiectul a fost coordonat de Centrul pentru Autism Slovenia, organizațiile și instituțiile partenere fiind: AUTISM ROMANIA, Asociația Estonă pentru Autism, Universitatea Oxford Brookes din Marea Britanie și Autism-Europe – organizația europeană umbrela în domeniul autismului.

Acest proiect a urmărit să ofere adulților (cu vârsta de 18 ani și peste) cu autism posibilitatea de a-și spori abilitățile de comunicare și sociale, prin participarea la comunicare online și în întâlniri directe și participarea la diferite activități în Slovenia, Marea Britanie, Estonia.

Mai multe detalii aici: https://autismromania.ro/despre-noi-2/programe-si-proiecte/ace/ .