„Anatomia traumei” este o carte adresată publicului larg despre mecanismele traumei psihice și despre reziliența în fața acesteia, volum bazat pe informații științifice de actualitate, explicate pe înțelesul tuturor.
Lansarea va avea loc sâmbătă, 1 iunie, de la ora 16:00, în cadrul evenimentului Bookfest (Romexpo, pavilion B2), la standul editurii Bookzone (intrarea la Bookfest este liberă)
În cadrul lansării, va avea loc o discuție – despre subiecte de interes tratate și în carte – a Dianei cu Flori Ana Buzilă, membru al ISTT, psihoterapeut și consilier anti-mobbing și bullying.
La finalul discuției, va exista și o scurtă sesiune de autografe.
Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.
Un volum pe înțelesul tuturor, de la pionierul psihoterapiei traumei în România
Volumul oferă informații științifice, explicate într-un limbaj accesibil, utile pentru persoanele care vor să înțeleagă mai multe despre evenimentele care modelează și influențează relațiile cu propria persoană și cu ceilalți.
Împărțită în 6 capitole, cartea explică noțiuni importante despre sănătatea mintală, traumă și tipurile sale, experiențele cu care se confruntă persoanele care au trecut prin traume, factori de reziliență și de risc, respectiv detalii despre procesul de recuperare. Pe lângă informațiile teoretice, Anatomia traumei include și explicații, studii și teorii validate științific, alături de exemple și studii de caz care aduc claritate în ceea ce privește funcționarea psihică sănătoasă și modalitățile de creștere a calității vieții.
Cartea se adresează tuturor celor care vor să afle mai multe despre trauma psihologică, diferențele dintre stres și traumă și felul în care funcționarea psihică se schimbă ca urmare a acestor experiențe. Cu ajutorul acestor informații, cititorii vor putea să identifice cu mai multă ușurință lucrurile care sunt nepotrivite în viața lor și care sunt resursele pe care le au la dispoziție pentru a face primii pași spre schimbare și recuperarea sănătății psihice.