Ediţia a VII-a a tradiţionalei curse pentru prevenirea şi combaterea cancerului mamar Race for the Cure România va avea loc în data de 26 septembrie, a anunţat Fundaţia Renaşterea.

Potrivit organizatorilor, Race for the Cure 2021 va avea loc în 32 de state europene, devenind cea mai mare cursă internaţională destinată promovării sănătăţii şi luptei împotriva cancerului de sân, cel mai mare şi de succes eveniment de informare şi de strângere de fonduri pentru sănătatea femeii.

„Aflat la a şaptea ediţie în ţara noastră, Race for the Cure aliniază România la linia de start a Europei în cursa pentru prevenirea şi combaterea cancerului la femei, unde anual, conform estimărilor, sunt diagnosticate cu cancer mamar 9.629 de femei la nivel naţional, iar numărul deceselor se ridică la 3.209. La cursa digitală din 2020, 1.200 de persoane au susţinut Fundaţia Renaşterea şi datorită lor, 1.200 de femei vulnerabile au făcut teste medicale gratuite în centrele Fundaţiei Renaşterea. Anul trecut, 40 de echipe de celebrităţi din România printre care Andreea Esca, Inna, Alexandra Dinu, Iuliana Tudor, Andreea Bănică, Atena Boca sau Ada Condeescu şi-au creat echipele de start în competiţia digitală”, precizează sursa citată.

La ediţia de anul acesta, pe lângă prezenţa la cursa fizică din Bucureşti, pentru care s-a stabilit punctul de start/ sosire pe Stadionul Tineretului „Iolanda Balaş-Soter”, locuitori din alte oraşe din ţară sau din diaspora pot aduce susţinere şi donaţii femeilor din România pentru prevenţia şi combaterea cancerului de sân şi de col uterin prin intermediul cursei digitale ce se va desfăşura în perioada 26septembrie -10 octombrie, fără un traseu fix, prestabilit.

Înscrierile şi donaţiile se pot face pe site-ul www.fundatiarenasterea.ro şi www.raceforthecure.eu/ro/Races/Race/Id/68 .

„Anul acesta, linia de start a evenimentului Race for the Cure va fi din nou fizică, vom sărbători sănătatea alături de femeile, prieteni, colegi, dar şi de învingătoarele în lupta cu cancerul! De asemenea, românii de pretutindeni îşi pot arăta solidaritatea faţă de femeile vulnerabile din ţara noastră. Pentru aceştia, locul de alergare poate fi oriunde: pe banda de alergat de acasă, pe aleile din jurul blocului, într-un colţ din România sau oriunde în lume. Important este să ne înscriem pe platforma raceforthecure.Eu şi apoi să arătăm în online, folosind #RFTC2021 şi #Renasterea2021, că suntem alături de femeile din România, în drumul către combaterea cancerului, prin prevenţie, stil de
viaţă sănătos şi investigaţii medicale periodice. (…) Haideţi să colorăm din nou Bucureştiul şi România în roz, să donăm şi să îi îndemnăm pe toţi să o facă. Fiecare înscriere e transformată de Fundaţia Renaşterea în analize medicale pentru femeile defavorizate, ce le pot salva viaţa!”, a spus, conform unui comunicat, preşedintele şi co-fondatorul Fundaţiei Renaşterea, Mihaela Geoană.

Procedura de înscriere şi participare, împreună cu toate detaliile şi informaţiile legate de Race for the Cure 2021 şi de acţiunile Fundaţiei Renaşterea se pot găsi pe site-ul oficial al evenimentului internaţional: https://www.raceforthecure.eu/ro/ şi pe https://fundatiarenasterea.ro/ . AGERPRES