Un raport, publicat luni, în preajma Zilei mondiale de luptă împotriva cancerului (4 februarie), indică variaţii mari între principalele ţări în ceea ce priveşte profilul start-up-urilor nou înfiinţate pentru noi tehnologii de diagnosticare şi tratament.
Deşi găzduieşte mai multe start-up-uri nou înfiinţate în domeniul oncologiei, Europa a rămas în urmă în ceea ce priveşte dezvoltarea tehnologiilor în domeniul oncologic, pierzând avantajul competitiv în unele domenii de cercetare promiţătoare în faţa Statelor Unite şi a Chinei.
Un raport, publicat luni de Oficiul European de Brevete (OEB) arată cum Europa a rămas în urma Statelor Unite şi a Chinei în cele trei domenii de cercetare a cancerului cu cea mai rapidă creştere.
În timp ce activitatea de brevetare pentru remedii de înaltă tehnologie împotriva cancerului a crescut în Statele Unite şi China, Europa se luptă să ţină pasul, înregistrând un declin al cotei de piaţă atât în perioada 2010-2015, cât şi în perioada 2016-2021.
Cel mai semnificativ declin pentru solicitanţii din UE-27 a fost în cazul imunoterapiilor celulare (-6,2%), în timp ce cea mai mică scădere a fost în cazul informaticii medicale şi al acizilor nucleici necodificanţi (-4%).
Materialul integral poate fi citit aici: www.360medical.ro